Boek
Nederlands

Coco : babyboekje

Loes Riphagen (auteur)
+1
Coco : babyboekje
×
Coco : babyboekje Coco : babyboekje

Coco : babyboekje

Doelgroep:
Vanaf 0-2 jaar
De kleine vogel Coco zegt de rups gedag en verstopt zich voor het lieveheersbeestje. Als hij de gemene poes in de bosjes ziet, kan hij gelukkig net op tijd wegvliegen. Gewatteerd stoffen babyboekje met vrolijk gekleurde tekeningen, voelelementen, een stoffen flapje en een knisperpagina. Vanaf ca. 3 maanden.
Onderwerp
Vogels
Extra onderwerp
Vogels (jeugd verhalend)
Titel
Coco : babyboekje
Auteur
Loes Riphagen
Taal
Nederlands
Uitgever
Haarlem: Gottmer, 2021
[10] p. : ill.
ISBN
9789025775612 (paperback)

Besprekingen

Dit heerlijk zachte en fijn in de hand liggende stoffen babyboekje is gemaakt op basis van Prentenboek van het Jaar 2021: 'Coco kan het!' De uitvoering is heel uitnodigend voor een baby om op ontdekking uit te gaan, erin te knijpen en ermee te zwaaien. De voelelementen, het vleugelflapje van Coco om aan te friemelen, de kat als kraakelement, het draagt er allemaal toe bij. Ook het gebruik van diepe, mooie kleuren maakt het boekje aantrekkelijk, terwijl de ronde oogjes van de vogeltjes en de kat de aandacht vasthouden. Aan de mimiek is veel aandacht besteed. Knap is ook dat in een paar eenvoudige woorden toch een klein verhaaltje wordt verteld als ondersteuning bij het samen bekijken. Coco en zijn mama worden voorgesteld, Coco speelt kiekeboe (‘echt’ met het vleugelflapje), slaat op de vlucht voor de kat in het ‘echt’ krakende bosje (kraakflapje) en vliegt, waarbij zijn spoor door de lucht als voelelement is te volgen. Zo word in grote lijnen het originele verhaal aangehouden. Bijzonde…Lees verder

Over Loes Riphagen

Loes Riphagen (Oene, 5 maart 1983) Is een Nederlandse illustrator en schrijver van kinderboeken. Zij is bekend van haar prentenboeken waarvoor zij zowel de tekst als de illustraties verzorgt.

Leven en werk

Riphagen volgde de opleiding tot illustrator aan de Willem de Kooning Academie in Rotterdam. Zij woont en werkt in Amsterdam. In 2008 debuteerde Riphagen met haar prentenboek Slaapkamernachtdieren. Hierna verschenen in Nederland de boeken Huisbeestenboel, Superheldjes, Miniheksen, De gele olifant, Vlieg op dikke bromvlieg, Zzz, Kreukel, Bij de neus genomen, De grootste griezel, De nachtmerries van Loes en Coco kan het! van haar hand. Zij schreef en illustreerde ook titels voor buitenlandse uitgeverijen.

Ook illustreerde zij boeken van andere auteurs zoals Alain Clark, Bette Westera, Jozua Douglas, Annie M.G. Schmidt, Martine Bijl, Ha…Lees verder op Wikipedia