Boek
Nederlands

Ontwaken ; De strijd

L.J. Smith (auteur)
+1
Ontwaken ; De strijd
×
Ontwaken ; De strijd Ontwaken ; De strijd

Ontwaken ; De strijd

In de reeks:
Doelgroep:
Vanaf 15 jaar
Ontwaken & de strijd - Vampire diaries deel 1 The Vampire Diaries is het verhaal van Stefan en Damon, twee broers, die ten tijde van de Italiaanse renaissance verliefd waren op dezelfde vrouw. Ze vonden de dood in een zwaardduel, maar ontwaakten daarna als vampiers. Eeuwen lang bestreden ze elkaar. Nu zijn ze opnieuw verliefd op hetzelfde meisje, deze keer op het aantrekkelijke tienermeisje E
Bevat
Titel
Ontwaken ; De strijd
Auteur
L.J. Smith
Taal
Nederlands
Oorspr. taal
Engels
Uitgever
Amsterdam: De Boekerij, 2010
351 p.
ISBN
9789022554531 (paperback)

Besprekingen

In de gebundelde eerste twee delen van de vierdelige serie vampierdagboeken onder de titel 'The vampire diaries' van de bekende Californische schrijfster van jeugd- en kinderboeken is Elena de gelukkige. Ze is het uitverkoren meisje dat door twee vampierbroers, Stefan en Damon, wordt aanbeden. Aanvankelijk weet ze niet dat Stefan die bij haar op highschool zit, een vampier is. Dat hij haar afwijst, wil ze niet accepteren en daarom verleidt ze hem. Zijn broer Damon is de demonische uitgave die Stefan achtervolgt en al eeuwenlang met hem duelleert vanwege een vrouw in de Italiaanse renaissance. Elena lijkt op haar. De geschiedenis wordt steeds herhaald; de broers zijn namelijk onsterfelijk en kunnen door magische krachten ook transformeren in een valk en een kraai, die elkaar op leven en dood bevechten en bv. een hond, maar ook mensen vermoorden. Na een spannend eind zal het verhaal in het derde deel een vervolg krijgen. Een bloeddorstig, maar goed boek, passend in de huidige vampier-hy…Lees verder

Over L.J. Smith

Lisa Jane Smith is een Amerikaanse schrijfster, onder meer bekend van de Night World-reeks en The Vampire Diaries-reeks. Ze publiceert onder de naam L.J. Smith.

Smith heeft drie trilogieën en twee series geschreven. In haar boeken spelen vaak jonge mooie mensen een rol als mens of als een bovennatuurlijk wezen. Vaak is er ook een conflict tussen het goede en het kwade wat draait om een ambigu karakter dat de heldin wil verleiden om de kant van het slechte te kiezen, maar op het eind wordt herboren en de held is.

In 2008 maakte Smith een comeback na een pauze van tien jaar. Ze is begonnen met het schrijven van een nieuwe trilogie in de Vampire Diaries-reeks en een nieuw boek, Strange Fate, voor de Night World-reeks.

Bibliografie

Externe link