Boek
Nederlands

De wachtpost

Lee Child (auteur), Andrew Child (auteur), Jan Pott (vertaler)
Titel
De wachtpost
Auteur
Lee Child Andrew Child
Vertaler
Jan Pott
Taal
Nederlands
Oorspr. taal
Engels
Oorspr. titel
The sentinel
Uitgever
Amsterdam: Uitgeverij Luitingh-Sijthoff, 2020
332 p.
ISBN
9789024591947 (paperback)

Besprekingen

Vijfentwintigstigste deel van de befaamde Jack Reacher-avonturen van Lee Child, die bij het schrijven deze keer hulp kreeg van zijn broer Andrew. Jack Reacher is ook bekend van de verfilmingen, waarin hoofdrolspeler Tom Cruise zo’n 30 cm korter is dan zijn boekenvoorbeeld. Na in Nashville ervoor te hebben gezorgd dat een muziekband zijn geld krijgt, lift Reacher – zoals gewoonlijk met als enige luxe een tandenborstel – naar het plaatsje Pleasantville. Daar verijdelt hij de ontvoering van Rusty Rutherford, een IT’er die door de gemeente ten onrechte is ontslagen na een ransomware-aanval. Hoewel Reacher het liefst weer naar een andere plaats was doorgetrokken, vindt hij dat hij Rutherford moet beschermen tegen de niets ontziende vijand die hem te grazen wil nemen. Langzamerhand ontdekt hij dat er veel meer aan de hand is, een groot internetcomplot met de Russen als tegenstander. De sympathieke eenling Reacher strijdt niet alleen met zijn vuisten, maar beredeneert ook uitgebreid zijn dad…Lees verder

Over Lee Child

CC BY 2.0 - Foto van/door Mark Coggins at Flickr

Lee Child (Coventry, Engeland, 29 oktober 1954) is het pseudoniem van de thrillerschrijver Jim Grant. Child brak door met zijn eerste boek Killing Floor (Jachtveld) en heeft sindsdien een hele serie bestsellers op zijn naam staan. Hij woont voornamelijk in Manhattan, maar heeft ook een huis in Zuid-Frankrijk.

Alle boeken van Lee Child hebben de Amerikaanse ex-militair Jack Reacher als hoofdpersoon. Reacher, die uit eigen beweging het leger heeft verlaten, leidt een zwervend bestaan in de Verenigde Staten, waar hij zijn avonturen beleeft.

Zijn boek "One Shot" werd verfilmd onder de titel Jack Reacher en de film is eind 2012 première gegaan met Tom Cruise in de rol van Jack Reacher. In 2016 kwam de opvolger Jack Reacher: Never Go Back uit, eveneens met Tom Cruise.

Biografie

Lee Child is geboren in Coventry, maar groeide op in Birmingham, waar hij de school bezocht waar onder andere …Lees verder op Wikipedia

Suggesties