Besprekingen

Het eerste deel van een trilogie met sociale aspecten over het lot van vrouwen die in angst leven, over hoe ze daarmee en met de liefde omgaan. Hortense wil carrière maken in de mode en zet daardoor haar liefde voor Gary op het spel. Joséphine durft niet te geloven in de liefde van Philippe en kiest voor een leven in twee landen, om haar dochter Zoé niet in de steek te laten. Stella zet alles in om haar zoon en haar moeder tegen het geweld van haar stiefvader te beschermen. Bij Stella woeden de herinneringen aan zijn vroegere geweld tegen haarzelf; bij Joséphine verklaart haar verleden met haar moeder en zus haar verlatingsangst. Onderliggend is een angstgevoel, dat ze allen op eigen manier verwerken. Het verhaal van Stella neemt de grootste plaats in, en wordt aan het einde gekoppeld aan het lot van Hortense. Het boek lijkt niet op een traditionele roman, omdat de hoofdpersonen eigenlijk niets met elkaar lijken te hebben, ze kennen elkaar niet, maar er is een leidend thema. De Franse…Lees verder

Over Katherine Pancol

CC BY-SA 3.0 - Foto van/door Georges Seguin (Okki)

Katherine Pancol (Casablanca, 22 oktober 1954) is een Franse romanschrijfster.

Biografie

Katherine Pancol werd geboren in Marokko onder het Franse protectoraat. Ze heeft Moderne Letterkunde gestudeerd, werd later lerares Frans en Latijn, tot ze uiteindelijk journaliste werd.

In 1979 verscheen haar eerste roman, Moi d’abord, een succes dat haar toeliet naar New York te verhuizen en schrijflessen te volgen aan de Columbia-universiteit. Haar tweede roman, La Barbare, verscheen in 1981. Vanaf dan werd ze voltijds schrijfster.

In 2006 boekte haar roman De gele ogen van de krokodillen een daverend succes. Ook de twee andere boeken van de serie, De trage wals van de schildpadden en De eekhoorns huilen op maandag, stelden niet teleur. De romans werden in 25 talen vertaald, waaronder Engels, Spaans, Duits en Chinees.

Bibliografie