Besprekingen

Tuur is bijna jarig en wil graag een hond. Hun kleine huis na de scheiding van zijn ouders maakt dat onmogelijk. Fikkie, de onzichtbare hond, kan overal mee naar toe en geeft geen problemen. Naarmate zijn verjaardag nadert, wordt Tuur steeds meer gespannen. Hij mist zijn vriendin Lucca en zijn vader. Zal de beloofde post wel komen? Een echte hond missen en je vader is niet eenvoudig. Compensatie vindt hij in de onzichtbare hond. De tekst is in kleine letters gezet met weinig wit op een pagina. Hoofdstuktitels in sierlijke, maar slecht leesbare letters. Het taalgebruik is vrij moeilijk, waardoor het leesniveau niet in goede verhouding staat tot de belevingswereld van een bijna 9-jarige. Zwart-witte, weinig gedetailleerde paginagrote prenten in gemengde techniek. Zelf lezen voor goede lezers vanaf ca. 8 jaar.

Fikkie

Tuur is binnenkort jarig. Hij wordt negen en hij weet al wat hij als cadeau wil: een hond. Maar mama ziet dat helemaal niet zitten: veel te veel werk en er is bovendien geen plaats voor een hond. Tuur en mama zijn onlangs verhuisd sinds papa hen heeft verlaten. Van papa hoopt Tuur een verjaardagskaart te krijgen, maar weet papa het nieuwe adres wel? Wanneer mama voet bij stuk houdt en er geen hond in huis komt, neemt Tuur dan maar een onzichtbare hond: Fikkie! Tuur gaat ver in zijn fantasie: hij geeft Fikkie eten, doet hem in bad, gaat met hem wandelen. Mama speelt het spel mee. Nu heeft Tuur een afspraakje met zijn vriendinnetje Lucca, waar hij stiekem verliefd op is. Zou hij Fikkie dan ook menemen? Tijdens dit afspraakje raakt hij Fikkie uit het oog. Fikkie is kwijt. Tuur kan niet slapen van verdriet. Gelukkig komt een vriendelijke dame aanbellen en ze brengt Fikkie terug. Heel grappig hoe de mama dit spelletje blijft meespelen. Wanneeer de nieuwe vaas sneuvelt, is ook dat Fikkies s…Lees verder

Over Karla Stoefs

Karla Stoefs (Brussel, 1963) is een Belgisch schrijfster van kinderboeken.

Leven

De schrijfster groeide op in Brussel in een groot nest. Ze koos ervoor om toegepaste economie te studeren en kwam terecht in de informaticawereld waar ze op 1 april 1988 haar carrière begon bij Polydata, de IT-dochter van Philips België. Ze begon tijdens haar studies met schrijven om zo het strakke, binaire wereldje van haar beroep even los te laten. Naast kinder- en jeugdboeken schrijft ze ook toneel en kortverhalen.

Werk

Stoefs debuteerde in 2004 met Voor altijd bij jou, waar ze meteen de Kinder- en Jeugdjuryprijs mee won. Het boek over de jonge Hannah die zich moet aanpassen aan haar vreemde familie, zet meteen de toon voor de rest van haar carrière. Ze maakt ook toneel- en kortverhalen en in 2005 werd haar reisverslag over Marokko gepubliceerd.

Ze schrijft vaak verhalen over kinderen die anders z…Lees verder op Wikipedia