Nadat de lunch met haar moeder voor haar 31e verjaardag is geëindigd in een schietincident met drie doden, komt de dochter erachter dat haar moeder niet de vrouw is die zij dacht te kennen.
Titel
Gespleten
Auteur
Karin Slaughter
Vertaler
Ineke Lenting
Taal
Nederlands
Oorspr. taal
Engels
Oorspr. titel
Pieces of her
Uitgever
Amsterdam: HarperCollins, 2018
494 p.
ISBN
9789402701579 (hardback)

Andere formaten:

Besprekingen

Gespleten

Eerste zin. In al die jaren dat ze van hem had gehouden, had ze hem ergens ook gehaat, op die kinderlijke manier waarop je iets haat waar je geen grip op hebt.

Andy Cooper luncht met haar moeder Laura in een restaurant wanneer de hel losbreekt: een gewapende tiener stormt binnen, vermoordt twee vrouwen en richt zich dan op Andy, die een politie-uniform draagt. Bedreigt hij haar of wil hij net dat ze hem neerschiet? Laura, keurige brave Laura springt voor haar dochter, daagt de schutter uit om te schieten en plant hem vervolgens een mes in de keel. Meteen is Laura overal op het nieuws, maar zij begrijpt dat ze door die ‘impulsieve’ daad – dertig jaar lang was ze erin geslaagd onder een andere identiteit te leven – nu echt in levensgevaar is. Zij én haar dochter. Daarom stuurt ze Andy weg.

Tijdens haar vlucht – geholpen door Laura’s aanwijzingen vindt ze een auto vol geld, valse identiteitskaarten en een pistool – ontdekt Andy dat het verleden van haar moeder bepaald niet vlekkeloos is. Laura, ooit een rijkeluisdochter en aanstormend pianotalent, had een extreemlinkse vriendengroep waa…Lees verder

Nadat de lunch met haar moeder voor haar 31e verjaardag is geëindigd in een schietincident met drie doden, komt Andrea Cooper (Andy) er al snel achter dat haar moeder meer is dan de doorsnee moeder en charmante spraaktherapeute die net hersteld is van borstkanker. Voordat ze het goed en wel beseft, is Andy op de vlucht met haar moeders geheim, waarvan zij zelf niet eens weet wat het is. Terwijl Andy door Amerika rijdt, overlevend op instinct en gezond verstand en zoekend naar antwoorden, vraagt ze zich af of ze haar moeder ooit nog kan vertrouwen. Het heden wordt afgewisseld met gebeurtenissen rond de geboorte van Andy, waardoor duidelijk wordt dat Jane Queller ofwel Laura Oliver, zoals Andy haar moeder kent, een donker, gewelddadig verleden heeft. Keiharde, snelle, grafische thriller van de ´Queen of crime´ en Amerikaanse bestsellerauteur (1971), die onder andere bekend is van de series ´Grant County´ en ´Will Trent´. Drie sterren in de VN Detective en Thriller Gids.

Over Karin Slaughter

CC BY-SA 3.0 de - Foto van/door Alison Rosa, Karin Slaughter

Karin Slaughter (Covington, 6 januari 1971) is een Amerikaanse thrillerschrijfster, bekend van de Grant County-serie.

Slaughter is geboren in een kleine stad in de Amerikaanse staat Georgia. Ze is bekend door haar thrillers uit de Grant County-reeks, die ook wel de Sara Linton-reeks genoemd wordt. Sara Linton is kinderarts en raakt in de boeken verwikkeld in moordzaken. Naast de Grant County-reeks, heeft Karin Slaughter Vervloekt geluk samengesteld. In dit boek schrijven Amerikaanse, Engelse en Nederlandse auteurs een hoofdstuk aan de hand van een bedel van een bedelarmband, die als rode draad door het boek loopt. Triptiek en Versplinterd zijn thrillers die niet in de Grant County-reeks thuishoren, maar personages uit deze reeks komen wel voor in de boeken, deze reeks is bekend als de Atlanta-reeks of Will Trent-reeks of Sara Linton-reeks.

De filmrechten van de Will Trent-thrillers werden verkocht aan de Zweedse filmmaatschappij Yellow Bird…Lees verder op Wikipedia