Boek
Nederlands

Een draak op het plein

Jozua Douglas (auteur), Lars Deltrap (illustrator)
+1
Een draak op het plein
×
Een draak op het plein Een draak op het plein
In de reeks:
Doelgroep:
Vanaf 6-8 jaar
Kas en Mik zijn ridders. Sam ziet in de zandbak een voetstap. Die is van een groot beest. Kas en Mik gaan mee zoeken. Wie is de echte held? AVI-E3. Vanaf ca. 6,5 jaar.
Onderwerp
Draken
Leesniveau
AVI 3, AVI E3
Titel
Een draak op het plein
Auteur
Jozua Douglas
Illustrator
Lars Deltrap
Taal
Nederlands
Editie
1
Uitgever
Tilburg: Zwijsen, 2015
[26] p. : ill.
ISBN
9789048721344 (hardback)

Besprekingen

Kas en Mik spelen op het schoolplein riddertje, terwijl Sam bij de zandbak speelt. Daar is een grote voetafdruk te zien, die van een monster moet zijn. Kas en Mik gaan op jacht en vinden het monster, dat een draak blijkt te zijn. Ze weten deze echter niet te verslaan, maar Sam weet met zijn blusser de vlam uit de bek van de draak te doven en de draak draait zich dan om en vliegt weg. Eenvoudig, goed opgebouwd verhaal in de reeks 'Ik lees!'*, met een redelijke spanningsboog. Het taalgebruik is aangepast aan AVI-E3, voor kinderen na één jaar leesonderwijs. Korte zinnen, eenvoudig woordgebruik. De dialogen zijn goed uitgewerkt. De personages blijven redelijk oppervlakkig. De kleurrijke illustraties sluiten uitstekend aan bij de tekst en hebben dezelfde spanning als die in het verhaal. In de tekst is sprake van een ridder met een blusser, maar op de illustraties is duidelijk sprake van een brandslang. Dit is echter mogelijk omdat het geheel speelt in de fantasiewereld van de drie kinderen…Lees verder

Over Jozua Douglas

CC BY-SA 4.0 - Foto van/door Maike Douglas

Jozua Douglas (Eenrum, 1977) is een Nederlandse kinderboekenschrijver. Zijn bekendste serie is Costa Banana.

Biografie

Jozua Douglas is geboren in Groningen (1977). Hij debuteerde als dichter op het 32e Poetry International festival in 2001. In 2009 verscheen zijn prentenboek De Kusjeskrokodil en andere lieve nachtbeesten'. Loes Riphagen verzorgde de illustraties. In 2012 debuteerde hij met het jeugdboek De verschrikkelijke badmeester, waarvoor hij de Hotze de Roosprijs ontving. Met De gruwelijke generaal (2015) en De ongelooflijke Ravi Ravioli (2016) won hij de Pluim van de Kinderjury. Eind 2017 werd Douglas door de CPNB gevraagd het Kinderboekenweekgeschenk, De Eilandenruzie, voor 2018 te schrijven.

Douglas is de broer van kunstschilder Daniel Douglas. Hij woont en werkt in Wijk bij Duurstede

Bibliografie

Suggesties