Boek
Nederlands

Bijzondere bouwsels

Jozua Douglas (auteur), Margot Senden (illustrator)
+1
Bijzondere bouwsels
×
Bijzondere bouwsels Bijzondere bouwsels
Doelgroep:
Vanaf 3-5 jaar
Welke toren is de hoogste in de wereld? En wat is het mooiste paleis, de meest bijzondere brug of de langste muur? Prentenboek met informatie over bijzondere bouwwerken, een quiz, liedje, opdrachten en veel kleurenillustraties. Vanaf ca. 5 jaar; zelf lezen vanaf ca. 7 jaar.
Titel
Bijzondere bouwsels
Auteur
Jozua Douglas
Illustrator
Margot Senden
Taal
Nederlands
Uitgever
Hasselt: Clavis, 2016
[26] p. : ill.
ISBN
9789044821987 (hardback)

Besprekingen

In dit prentenboek maken we kennis met allerlei bouwwerken uit de hele wereld. Evi en Daan bouwen een toren van blokken. Even later ontdekken ze op een tentoonstelling dat er veel soorten bouwwerken zijn, gebouwd in diverse periodes van de geschiedenis van de mensheid. Er is in deze uitgave o.a. aandacht voor piramides, kastelen, bruggen, de Taj Mahal in India, het Vrijheidsbeeld, bijzondere torens (wolkenkrabbers), het Centre Pompidou en bijzondere huizen – er kan zelfs in een boom gewoond worden… De vormgeving en opzet van dit prentenboek zijn aantrekkelijk: hier en daar een halve pagina en een uitvouwbare plaat in het midden van het boek, bouwsuggesties, miniquiz. De informatie is compact (grote lijnen maar ook details) met hier en daar vetgedrukte kernwoorden, geïllustreerd met kleurige illustraties op mooi papier. Een uitgave die uitnodigt om voor te lezen, samen te bekijken en over te vertellen en om als basis te nemen voor activiteiten. Informatief, aansprekend, liefdevol prent…Lees verder

Over Jozua Douglas

CC BY-SA 4.0 - Foto van/door Maike Douglas

Jozua Douglas (Eenrum, 1977) is een Nederlandse kinderboekenschrijver. Zijn bekendste serie is Costa Banana.

Biografie

Jozua Douglas is geboren in Groningen (1977). Hij debuteerde als dichter op het 32e Poetry International festival in 2001. In 2009 verscheen zijn prentenboek De Kusjeskrokodil en andere lieve nachtbeesten'. Loes Riphagen verzorgde de illustraties. In 2012 debuteerde hij met het jeugdboek De verschrikkelijke badmeester, waarvoor hij de Hotze de Roosprijs ontving. Met De gruwelijke generaal (2015) en De ongelooflijke Ravi Ravioli (2016) won hij de Pluim van de Kinderjury. Eind 2017 werd Douglas door de CPNB gevraagd het Kinderboekenweekgeschenk, De Eilandenruzie, voor 2018 te schrijven.

Douglas is de broer van kunstschilder Daniel Douglas. Hij woont en werkt in Wijk bij Duurstede

Bibliografie