Boek
Nederlands

Sam Smith en operatie Zwarte Regen

Jonas Boets (auteur)

Sam Smith en operatie Zwarte Regen

In de reeks:
Doelgroep:
Vanaf 9-11 jaar
Genre:
Titel
Sam Smith en operatie Zwarte Regen
Auteur
Jonas Boets
Taal
Nederlands
Uitgever
Antwerpen: Manteau, 2006
319 p.
ISBN
9789022320051

Besprekingen

Dit is reeds het vierde boek in de spannende reeks over de jonge Sam Smith. Sam volgt les aan De School, waar je kan leren een geheim agent te worden. De leerlingen van De School zitten inmiddels in hun vierde jaar en maken zich klaar voor een uitstap naar de Grand Canyon en Los Angeles. Het vliegtuig van de leerlingen wordt echter gekaapt en zet koers naar Costa Rica. De kapers maken de leerlingen wijs dat dit een idee is van De School en dat ze naar een geweldig trainingskamp gaan ter afsluiting van hun studie. Al gauw merkt Sam dat er iets niet pluis is. Zo moeten de leerlingen naar gewelddadige beelden kijken terwijl ze vastgeketend zitten in een stoel en leren ze wapens hanteren. Steeds meer leerlingen worden agressiever en gevoellozer. Wanneer Sam op onderzoek uitgaat, ontdekt hij dan ook de ware toedracht van het hele kamp.

De praktijken die de leerlingen ondergaan tijdens de 'reactietraining' doen heel erg denken aan de klassieker A Clockwork Orange (Anthony Burg…Lees verder
Het vierde* deel over Sam Smith die De School volgt, waar hij opgeleid wordt tot spion. Aangezien in het derde deel De School in Engeland is afgebrand, zitten de leerlingspionnen nu in Amerika. Tijdens een uitstapje worden alle studenten ontvoerd naar een trainingskamp in Costa Rica door de gangster Tommieboy Hops en Emma Block, die ook al in eerdere boeken voorkwamen. In het kamp midden in de jungle worden de studenten gehersenspoeld, getraind en geprogrammeerd om meedogenloze moordenaars te worden. Een spannend verhaal dat in de verte gelijkenissen heeft met de verhalen over Harry Potter. Het is ook als losstaand verhaal te volgen zonder de andere boeken te kennen. De tekst is in een vlotte stijl geschreven. Het boek bevat geen illustraties en heeft een ruime overzichtelijke bladspiegel (ruime interlinie, duidelijke letter, ruime marges). Het omslag heeft een volwassen uitstraling. Een boek uit een serie met een spannend verhaal voor lezers vanaf ca. 11 jaar.

Over Jonas Boets

Jonas Boets (1981) is een Vlaams kinder- en jeugdauteur.

Biografie

Studies

Jonas Boets studeerde Germaanse Talen in Antwerpen (het toenmalige UFSIA en UIA) en voltooide een aanvullende studie Taal en Bedrijf in Leuven.

Zijn creatieve achtergrond heeft hij te danken aan zijn ouders. Met een moeder in de boekenwereld en een vader in de toneelwereld, werd Boets van jongs af aan gestimuleerd om te lezen en te schrijven. Op zijn twintigste waagde hij zich aan zijn eerste boek.

Werk

Boets begon zijn carrière in het onderwijs: hij heeft drie jaar Nederlandse les gegeven in het Sint-Ritacollege in Kontich aan de leerlingen van het derde en het vierde middelbaar. Daarna ging hij bij Eyeworks werken, waar hij mee programma's voor VTM en 2BE bedacht. Na drie jaar maakte hij de overstap naar Medialaan, waar hij eerst werkte voor jongerenzender JIM en van 2012 …Lees verder op Wikipedia