Boek
Nederlands

Operatie onkwetsbaar

Jonas Boets (auteur)
+1
Operatie onkwetsbaar
×
Operatie onkwetsbaar Operatie onkwetsbaar

Operatie onkwetsbaar

In de reeks:
Doelgroep:
Vanaf 9-11 jaar
Genre:
Sam assisteert wetenschapper January met een geheim project. Als January vermoord wordt, lijkt Sam de moordenaar. Vriendin Daphné moet de ware moordenaar zien te vinden, want Sam is zijn geheugen kwijt. Vanaf ca. 11 jaar.
Onderwerp
Spioneren
Titel
Operatie onkwetsbaar
Auteur
Jonas Boets
Taal
Nederlands
Editie
1
Uitgever
Antwerpen: Manteau, 2014
232 p.
ISBN
9789022330623 (paperback)

Besprekingen

Sam Smith zit op 'De School', een opleiding tot geheim agent. Hij assisteert docent/wetenschapper January met een geheim project, operatie Onkwetsbaar. January wordt vermoord en alles wijst naar Sam als de moordenaar. Vriendin Daphné heeft slechts een week om de ware moordenaar te vinden, maar hoe? Sam is z'n geheugen kwijt... Onafhankelijk te lezen deel uit de serie 'Sam Smith', waarin Sam hulpeloos in de cel zit terwijl anderen zijn onschuld moeten bewijzen. In redelijk vlotte stijl geschreven met hier en daar moeilijke of Vlaamse woorden, zoals erlenmeyers, toevallen, klavier, zetel, straf (=opvallend). Door het hele verhaal heen flashbacks van de bezoeken van Sam, die hij zich niet kan herinneren, aan January. Af en toe verwijzingen naar andere delen van de serie. Op geen enkel moment wordt het echt spannend. Er zijn duidelijk overeenkomsten met James Bond (January en Q zijn bijna kopieën van elkaar) en Harry Potter (oude leven laten gaan en alles binnen de 'geheime' school). Vana…Lees verder

Over Jonas Boets

Jonas Boets (1981) is een Vlaams kinder- en jeugdauteur.

Biografie

Studies

Jonas Boets studeerde Germaanse Talen in Antwerpen (het toenmalige UFSIA en UIA) en voltooide een aanvullende studie Taal en Bedrijf in Leuven.

Zijn creatieve achtergrond heeft hij te danken aan zijn ouders. Met een moeder in de boekenwereld en een vader in de toneelwereld, werd Boets van jongs af aan gestimuleerd om te lezen en te schrijven. Op zijn twintigste waagde hij zich aan zijn eerste boek.

Werk

Boets begon zijn carrière in het onderwijs: hij heeft drie jaar Nederlandse les gegeven in het Sint-Ritacollege in Kontich aan de leerlingen van het derde en het vierde middelbaar. Daarna ging hij bij Eyeworks werken, waar hij mee programma's voor VTM en 2BE bedacht. Na drie jaar maakte hij de overstap naar Medialaan, waar hij eerst werkte voor jongerenzender JIM en van 2012 …Lees verder op Wikipedia