Boek
Nederlands

De friekshow

Jonas Boets (auteur), Eric Bouwens (illustrator)
+1
De friekshow
×
De friekshow De friekshow
In de reeks:
Doelgroep:
Vanaf 9-11 jaar
Genre:
Alice (11) wil heel graag een heks zijn. Wanneer ze Joon wegtovert, wordt het wel héél echt. Kunnen haar vrienden van de Little Liars Club haar helpen? Vanaf ca. 9 jaar.
Onderwerp
Leugens
Titel
De friekshow
Auteur
Jonas Boets
Illustrator
Eric Bouwens
Taal
Nederlands
Uitgever
Antwerpen: Davidsfonds /Infodok, 2020
137 p. : ill.
ISBN
9789002270345 (hardback)

Besprekingen

Alice (11) houdt op school een spreekbeurt over heksen; zij is er van overtuigd, dat je geen heks kunt wórden, maar dat sommige mensen gewoon heks zíjn. In eerste instantie probeert ze haar klasgenoten hiervan te overtuigen. Op basis van haar sterke verhalen wordt zij gevraagd om een bijdrage te leveren aan de show van madame Friek. Het zal dan niet echt om ‘hekserij’ gaan, maar wel om een soort goochelact, waarbij Joon zal veranderen. En inderdaad: Joon verdwijnt, maar Alice heeft geen idee waar hij gebleven is. Dan wordt langzaam duidelijk, dat de Friek-show vooral berust op leugen en bedrog. De Little Liars Club is een club die kinderen helpt wanneer ze in de problemen komen door een leugentje. Dit derde deel in de serie begint weer met een voorstelronde van de hoofdpersonen: enkele leden van de club en de 'Liegleraars'. Tussen de diverse hoofdstukken (om de drie) wordt een ‘liegles’ gegeven, afgedrukt op grijs papier. De diverse illustraties zijn lijntekeningen, ingekleurd met gri…Lees verder

Over Jonas Boets

Jonas Boets (1981) is een Vlaams kinder- en jeugdauteur.

Biografie

Studies

Jonas Boets studeerde Germaanse Talen in Antwerpen (het toenmalige UFSIA en UIA) en voltooide een aanvullende studie Taal en Bedrijf in Leuven.

Zijn creatieve achtergrond heeft hij te danken aan zijn ouders. Met een moeder in de boekenwereld en een vader in de toneelwereld, werd Boets van jongs af aan gestimuleerd om te lezen en te schrijven.

Het schrijverschap

De eerste schrijfsels van Boets waren boekjes voor beginnende lezers. Zo schreef hij Piep in het land van Kaan (2002) de avonturen van een muis die terechtkomt in een land waar hij alles mag eten waar hij trek in heeft. Al gauw volgden Piep op de fiets (2003) en Piep en de dief (2004). Na de serie Piep volgde de detectiveromans voor tieners waarin Sam Smith, leerling in een geheime s…Lees verder op Wikipedia

Suggesties