Twee zusters vinden op verschillende wijze het geluk: de een in een carrière als actrice, de ander in de liefde.
Titel
Kapers op de kust
Auteur
Jill Mansell
Vertaler
Carla Benink Ytje Holwerda
Taal
Nederlands
Oorspr. taal
Engels
Oorspr. titel
Sheer mischief
Uitgever
Abcoude: Grote Letter Bibliotheek, 2009
2 dl.
ISBN
9789036425933

Andere formaten:

Besprekingen

Guy, een knappe, beroemde fotograaf, weduwnaar, is op zoek naar een oppas voor zijn twee kinderen. Maxine is aankomend actrice en beschouwt het baantje als opstapje naar een glanzende carrière. Ze heeft echter weinig verantwoordelijkheidsgevoel en regelmatig moet haar zus Janey opdraven om haar uit de nesten te halen. Janey is verlaten door haar man, en net als Guy ontdekt dat hij verliefd is op haar, komt Alan terug. De liefde blijkt echter voorbij te zijn, zeker als hij een kind blijkt te hebben bij een andere vrouw. Intussen probeert Maxine voet aan de grond te krijgen in een soap-serie en maakt daarbij gebruik van alle mannen die daarvoor in aanmerking komen. Een bijzonder leuk verhaal met natuurlijk een happy-end. Maxine is irritant egocentrisch, maar tegelijkertijd ontwapenend eerlijk. Op allerlei manieren probeert ze beeldschone fotomodellen die ook een oogje op Guy hebben, de deur uit te werken. Een leuk verhaal waarbij je regelmatig hardop in de lach schiet.

Over Jill Mansell

Jill Mansell (15 juni 1957) is een Brits schrijfster van chick literature. Haar boek Geluk in het spel bereikte in oktober 2004 nummer 1 van de Nederlandse boekenverkoop.

Levensloop

Voordat Jill Mansell fulltime besloot te gaan schrijven werkte zij jarenlang in een ziekenhuis in Bristol. Ze volgde een avondcursus in creatief schrijven en begon met de hand verhalen te schrijven, waarvan zij dacht dat het een goed boek zou worden. Drie van haar medecursisten en zijzelf zijn nu gepubliceerde schrijvers.

Ze woont in Bristol met haar man en kinderen.

Bibliografie

  • Fast Friends (nog niet vertaald) (1991)
  • Solo (Solo) (1992)
  • Top Hit (Kiss) (1993)
  • Kapers op de Kust (Sheer Mischief) (1994)
  • Open Huis (Open House) (1995)
  • Drie is te veel (2011) (Two'…Lees verder op Wikipedia