De boot gemist

Jill Mansell (auteur)
Nadat ze haar bruiloft op het laatste moment heeft afgezegd, vertrekt een jonge vrouw naar Londen om daar een nieuw leven op te bouwen.
Titel
De boot gemist
Auteur
Jill Mansell
Taal
Nederlands
Oorspr. taal
Engels
Oorspr. titel
Perfect timing
Uitgever
Amsterdam: Sijthoff, 2008
352 p.
ISBN
9789021801070

Andere formaten:

Besprekingen

Zoals de traditie het wil, viert Poppy de avond voor haar huwelijk een echte vrijgezelleavond. Een knettergekke avond vol fun, drank en mannen. Poppy loopt er de knappe Tom tegen het lijf en voor beiden lijkt het wel liefde op het eerste gezicht. Door deze ontmoeting weet Poppy dat haar huwelijk met Rob absoluut niet kan doorgaan en een pijnlijke annulatie zich opdringt. Zoals gevreesd zijn Rob en zijn familie allesbehalve blij en na vele verwijten komt Poppy te weten dat haar vader niet haar echte vader is. Binnen de kortste keren is ze persona non grata in het dorp en besluit ze te verhuizen naar Londen, waar ze een nieuw leven wil beginnen en op zoek wil gaan naar Tom en haar echte vader. Poppy vindt al gauw een baan in een antiekwinkeltje, een avondjob als serveerster en trekt in bij twee toffe huisgenoten: Caspar en Claudia. Met wat hulp van Claudia ontmoet ze haar vader: Alex, een bekende jazz-speler. Alhoewel Alex niet weet dat Poppy zijn dochter is, wordt ze opgenomen in hun l…Lees verder
Als Poppy Dunbar op haar vrijgezellenavond de knappe Tom ontmoet, realiseert ze zich dat ze niet wil trouwen en zegt haar huwelijk af. Ze begint een nieuw leven in Londen, waar ze een kamer vindt bij de aantrekkelijke schilder Casper French. Deze vrouwenverslinder raakt al snel in haar geïnteresseerd, maar Poppy kan Tom niet uit haar hoofd zetten en Casper laat niets merken van zijn gevoelens. Ze vindt een baan in de antiekhandel, gaat op zoek naar haar echte vader en ontmoet veel nieuwe mensen. Wanneer ze uiteindelijk Tom weer ontmoet, blijkt deze na een tijdje toch niet de ware en kan Casper laten merken hoeveel hij van haar is gaan houden. Makkelijk te lezen moderne roman voor een grote lezersgroep. De auteur heeft reeds verschillende bestsellers op haar naam staan. Paperback, kleine druk.

Over Jill Mansell

Jill Mansell (15 juni 1957) is een Brits schrijfster van chick literature. Haar boek Geluk in het spel bereikte in oktober 2004 nummer 1 van de Nederlandse boekenverkoop.

Levensloop

Voordat Jill Mansell fulltime besloot te gaan schrijven werkte zij jarenlang in een ziekenhuis in Bristol. Ze volgde een avondcursus in creatief schrijven en begon met de hand verhalen te schrijven, waarvan zij dacht dat het een goed boek zou worden. Drie van haar medecursisten en zijzelf zijn nu gepubliceerde schrijvers.

Ze woont in Bristol met haar man en kinderen.

Bibliografie

  • Fast Friends (nog niet vertaald) (1991)
  • Solo (Solo) (1992)
  • Top Hit (Kiss) (1993)
  • Kapers op de Kust (Sheer Mischief) (1994)
  • Open Huis (Open House) (1995)
  • Drie is te veel (2011) (Two'…Lees verder op Wikipedia