Boek
Nederlands

Zoevende zebra

Jenni Desmond (auteur), Jesse Goossens (vertaler)
+1
Zoevende zebra
×
Zoevende zebra Zoevende zebra
Doelgroep:
Vanaf 3-5 jaar
Genre:
Zebra, Olifant en Vogel zijn dikke vrienden. Maar soms luistert Zebra niet en doet hij zo druk, dat Olifant en Vogel niet meer met hem willen spelen. Prentenboek met sfeervolle aquarellen in zachte kleuren. Vanaf ca. 4 jaar.
Onderwerp
Vriendschap
Titel
Zoevende zebra
Auteur
Jenni Desmond
Vertaler
Jesse Goossens
Taal
Nederlands
Oorspr. taal
Engels
Oorspr. titel
The zebra who ran too fast
Editie
1
Uitgever
Rotterdam: Lemniscaat, 2014
[36] p. : ill.
ISBN
9789047700005 (hardback)

Besprekingen

Zebra, Olifant en Vogel zijn dikke vrienden. Maar soms luistert Zebra niet naar de twee andere dieren en doet hij zo druk, dat zij niet meer met hem willen spelen. Gelukkig wil Giraf dat wel en de twee maken samen heel veel plezier. Olifant en Vogel hebben echter spijt dat ze Zebra hebben afgewezen. De vrienden leggen het weer bij. Bovendien hebben ze er nu een nieuwe vriend bij en zijn ze voortaan elkaars vier ‘beste vrienden’. Op de sfeervolle illustraties in aquarel zijn de dieren te zien tegen een zachtgekleurde, weidse achtergrond. Het plezier spat van de afbeeldingen af, maar ook het verdriet van de eenzame zebra als hij beseft dat hij zijn vrienden kwijt is, is prachtig verbeeld. Op de schutbladen zijn eerst de drie, en achteraan de vier vrienden te zien in diverse houdingen. Jonge kinderen kunnen zich herkennen in dit verhaal over vriendschap en de teleurstellingen die deze soms met zich meebrengt. Vanaf ca. 4 jaar.

Zoevende Zebra

Olifant, Vogel en Zebra zijn drie dikke vrienden. Ieder van hen heeft zijn eigen talent. Olifant kan prachtig vertellen, Vogel kent de beste moppen en Zebra is de spelletjeskampioen. Vooral spelletjes waarbij Zebra kan zoeven. ZOEF, ZOEF, ZOEF! Olifant en Vogel vinden het niet meer leuk dat Zebra altijd maar zoeft. Ze worden er duizelig van. Maar Zebra houdt niet op. Olifant en Vogel willen niet meer met hem spelen en gaan weg. Dan breekt er een storm los. Olifant en Vogel zijn bang en ze missen Zebra. Maar mist Zebra Olifant en Vogel wel? Hij heeft immers een nieuwe vriend gevonden...

Een voorbij-zoevend verhaal over vriendschap, ruzie en het weer goed maken. Alle kinderen zullen zich in het verhaal kunnen herkennen. Iedereen is wel eens Vogel, Olifant of Zebra.

De zwierige illustraties beelden de van hitte zinderende savanne in gedempte kleuren af. Heel origineel vind ik de tekening van de zon, die van de zebra die in het meer plonst en de illustraties van d…Lees verder