Boek
Nederlands

Aan zee

Jean-Baptiste De Panafieu (auteur), Olivier Latyk (illustrator)
+1
Aan zee
×
Aan zee Aan zee
In de reeks:
Doelgroep:
Vanaf 6-8 jaar
Met veel kleurrijke tekeningen en beweegbare onderdelen worden allerlei wetenswaardigheden over de zee verteld. Vanaf ca. 4 jaar.
Onderwerp
Zee en strand
Titel
Aan zee / Jean-Baptiste de Panafieu ; ill. Olivier Latyk ... [et al.]
Auteur
Jean-Baptiste De Panafieu
Illustrator
Olivier Latyk
Taal
Nederlands
Uitgever
Den Haag: Biblion, 2002
[26] p. : ill.
Aantekening
Vert. uit het Frans
ISBN
90-76830-39-8

Besprekingen

Op het strand kun je hopen pret maken. Je kunt er hollen, met een bal spelen..." De paginavolle tekening van de zee is openklapbaar en onder het zand ontdek je de vergrootte foto van zandkorreltjes, achter de rotsen klap je de wulken, alikruiken en zeeanemonen tevoorschijn. Wat verder krijg je tips om een schelpenverzameling aan te leggen of zeezout uit de zee te halen. Er staat wat uitleg over de getijden, met weer een uitklapbaar stukje zee dat in strand verandert. Je ziet hoe een riviermonding eruit ziet en een aantal vogelsoorten van de rotskust. De drukke bedrijvigheid in de haven voelen we aan den lijve wanneer we met Margot en Leo voor een dagje op zee mogen met een visserssloep. Het is een klein stripverhaaltje tussendoor. Lekker vroeg opstaan en hard werken. Wat er onder de sloep gebeurt -- de zeepaling die tussen de rotsen jaagt en inktvis die in zijn holletje kruipt -- zien we in tekeningen eronder. De diepe zee, ijskoude zeeën uit de poolstreken en tropische zeeën krijgen …Lees verder
Een boekje uit de serie Kididoc* rondom diverse facetten van de zee: strand, getijden, milieu, kusten, de haven en verschillende zeeën. De informatie wordt via uitklappende pagina's, schuifjes, flapjes, doorkijkjes en vele vrolijke, kleurrijke tekeningetjes verlevendigd. Voor jonge kinderen is dit visuele aspect aantrekkelijk. De teksten zijn niet eenvoudig en meer op oudere kinderen gericht. Vaktaal wordt regelmatig gehanteerd (mangrovewouden, zoutpannen, hoogtij en laagtij) en zal dus eerder toegankelijk zijn voor kinderen die een hoge mate van interesse hebben voor dit onderwerp. Op de laatste bladzijde staat een vijftal vragen waarop eerder in het boekje antwoord is gegeven. Geschikt voor schoolgebruik, maar door de kleine figuren op de tekeningen niet bruikbaar voor klassikaal gebruik. Door de levendigheid, grote variatie aan activiteiten en informatie een uitnodigend boekje voor kinderen vanaf ca. 4 jaar; zelf lezen vanaf ca. 8 jaar.