Boek
Nederlands

Dubbelspel

James Patterson (auteur), Waldemar Noe (vertaler)
Titel
Dubbelspel
Auteur
James Patterson 1947-
Vertaler
Waldemar Noe
Taal
Nederlands
Oorspr. taal
Engels
Oorspr. titel
Deadly Cross
Uitgever
Amsterdam: Cargo, 2021
383 p.
ISBN
9789403179506 (paperback)

Besprekingen

Het hoofd van een school wordt samen met de ex-vrouw van de vice-president doodgeschoten terwijl ze een amoureuze ontmoeting hebben in zijn auto. Voormalig rechercheur Alex Cross wordt gevraagd te helpen bij het onderzoek omdat hij tien jaar geleden eens kennis maakte met die vrouw. Tegelijkertijd houdt Alex zich ook bezig met een zaak van zijn eigen vrouw Bree: zonder enige aanleiding heeft zij bedacht dat de meisjes die de afgelopen 15 jaar om de twee jaar verdwenen in Washington allemaal door dezelfde persoon vermoord zijn. Toevallig komt een moeder van één van de verdwenen meisjes in de psychologenpraktijk van Alex, zodat hij wat meer informatie kan ontfutselen. De zoveelste thriller van de bestsellerauteur moet het vooral hebben van veel snelheid in het verhaal. Allerlei verklaringen komen uit de lucht vallen en als er al sprake is van ‘speurwerk’ dan mag dat geen naam hebben. Vooral bedoeld voor zijn grote schare fans.

Over James Patterson

CC BY-SA 3.0 - Foto van/door Susan Solie-Patterson

James B. Patterson (Newburgh, Orange County, 22 maart 1947) is een Amerikaans auteur van voornamelijk thrillers.

Naast zijn bekendste reeksen Alex Cross en Women's Murder Club heeft hij veel losstaande boeken geschreven, zoals The Thomas Berryman Number uit 1976, waarmee hij de Edgar Allan Poe Award won voor beste debuut. Wereldwijd zijn van James Patterson meer dan 270 miljoen boeken verkocht. Ook zijn meerdere boeken van hem verfilmd.

Patterson woont in Palm Beach, Florida.

Bibliografie

Series

Alex Cross

  1. Along came a spider (1992); vertaald als Slaap kindje, slaap (1993) (ook vertaald als Op zoek naar Maggie Rose) - verfilmd als Along Came a Spider
  2. Kiss the girls (1994); Meisjes plagen (1995) (ook vertaald als De Regels van het Huis) - verfilmd als Kiss the Girls
  3. Jack and Jill (1996…Lees verder op Wikipedia

Suggesties