Boek
Nederlands

Doelwit Alex Cross

James Patterson (auteur), Waldemar Noë (vertaler)
De moord op een senator in Washington DC is het begin van een dreigende situatie waarbij huurmoordenaars op weg zijn naar de stad maar de veiligheidsdiensten geen idee hebben met welk doel.
Titel
Doelwit Alex Cross
Auteur
James Patterson 1947-
Vertaler
Waldemar Noë
Taal
Nederlands
Oorspr. taal
Engels
Oorspr. titel
Target Alex Cross
Uitgever
Amsterdam: Cargo, 2019
429 p.
ISBN
9789403146904 (paperback)

Besprekingen

De nieuwe president van Amerika is nog maar net geïnstalleerd, nadat zijn voorganger plotseling aan een tumor is bezweken, of hij wordt het slachtoffer van een moordaanslag. Hij is niet de enige. Ook andere hoge politici worden het doelwit van huurmoordenaars. En vervolgens worden die huurmoordenaars het doelwit van een andere huurmoordenaar. Deel in de serie over Alex Cross, waarbij de Amerikaanse bestsellerauteur (1947) in gebruikelijke, korte hoofdstukken voornamelijk mikt op effectbejag, en de onderliggende plot van secundair belang is. Er is veel toeval en raadwerk voor nodig om Alex Cross op het spoor van de criminelen te krijgen. Tussendoor ontvangt hij met enige regelmaat anonieme brieven die hem smeken om hulp, maar deze verhaallijn heeft niets te maken met het grote verhaal. Makkelijke lectuur die weer gretig aftrek zal vinden.

Over James Patterson

CC BY-SA 3.0 - Foto van/door Susan Solie-Patterson

James B. Patterson (Newburgh, Orange County, 22 maart 1947) is een Amerikaans auteur van voornamelijk thrillers.

Naast zijn bekendste reeksen Alex Cross en Women's Murder Club heeft hij veel losstaande boeken geschreven, zoals The Thomas Berryman Number uit 1976, waarmee hij de Edgar Allan Poe Award won voor beste debuut. Wereldwijd zijn van James Patterson meer dan 270 miljoen boeken verkocht. Ook zijn meerdere boeken van hem verfilmd.

Patterson woont in Palm Beach, Florida.

Bibliografie

Series

Alex Cross

  1. Along came a spider (1992); vertaald als Slaap kindje, slaap (1993) (ook vertaald als Op zoek naar Maggie Rose) - verfilmd als Along Came a Spider
  2. Kiss the girls (1994); Meisjes plagen (1995) (ook vertaald als De Regels van het Huis) - verfilmd als Kiss the Girls
  3. Jack and Jill (1996…Lees verder op Wikipedia

Suggesties