Boek
Nederlands

De moordopdracht

James Dashner (auteur), Rogier van Kappel (vertaler)
+1
De moordopdracht
×
De moordopdracht De moordopdracht
In de reeks:
Doelgroep:
Vanaf 15 jaar
Nadat een deel van de mensheid is weggevaagd, is Mark met een aantal anderen in het bos gaan wonen. Dan worden ze bestookt met pijlen waarin een dodelijk virus zit. Wie valt hen aan en waarom? Vanaf ca. 15 jaar.
Titel
De moordopdracht
Auteur
James Dashner 1972-
Vertaler
Rogier van Kappel
Taal
Nederlands
Oorspr. taal
Engels
Oorspr. titel
The kill order
Editie
3
Uitgever
Amsterdam: Q, 2015
365 p.
Aantekening
Prequel van De labyrintrenner
ISBN
9789021458397 (paperback)

Besprekingen

Terwijl Mark op weg is in de metro wordt de wereld overvallen door afschuwelijke zonnevlammen, die een deel van de mensheid wegvagen. Hij weet zich, samen met een groep anderen, te redden en gaat uiteindelijk in een nederzetting wonen in het bos. Op een dag worden ze vanuit een gigantisch vliegtuig bestookt met pijltjes waarin een dodelijk virus blijkt te zitten. Wie zijn de daders en wat kunnen de overgebleven mensen nog doen? Deze zogenaamde 'prequel' gaat vooraf aan het boek (tevens naam van de serie en de speelfilm) de 'Labyrintrenner'*. Dat wordt duidelijk gemaakt in de proloog maar in de rest van het boek krijg je daar niets van mee. De karakters blijven oppervlakkig. Hoewel het goed geschreven is, wordt het behoorlijk saai omdat de hoofdpersonen van het ene in het andere gevecht belanden en het soms zelfs onduidelijk is wie tegen wie vecht. Het verhaal heeft een zeer pessimistische ondertoon, die past bij dit genre maar als lezer wil je uiteindelijk toch dat er hoop gloort. Uit…Lees verder

Over James Dashner

CC BY 3.0 - Foto van/door Nihonjoe

James Dashner (Austell, 26 november 1972) is een Amerikaans auteur van boeken voor jongvolwassenen. Zijn bekendste werk is de trilogie De labyrintrenner.

Biografie

Dashner studeerde aan de Brigham Young-universiteit, waar hij een masterdiploma in boekhouden behaalde. Hij woont met zijn echtgenote en zijn vier kinderen in de Rocky Mountains.

Nominaties en prijzen

  • 2008: Whitney Awards, Beste jeugdroman, The 13th Reality
  • 2011: ALA Best Fiction for Young Adults, De labyrintrenner
  • 2012: Young Reader's Choice Award, De labyrintrenner

Bibliografie

De Jimmy Fincher Saga
  • A Door in the Woods (2003)
  • A Gift of Ice (2004)
  • The Tower of Air (2004)
  • War of the Black Curtain (2005)
De 13…Lees verder op Wikipedia