Boek
Nederlands

De spannendste avonturen van Tommie en Lotje

Jacques Vriens (auteur), Kees De Boer (illustrator)
+1
De spannendste avonturen van Tommie en Lotje
×
De spannendste avonturen van Tommie en Lotje De spannendste avonturen van Tommie en Lotje

De spannendste avonturen van Tommie en Lotje

Doelgroep:
Vanaf 3-5 jaar
Bundel met tien verhalen over Tommie en zijn grote zus Lotje. Vanaf ca. 5 jaar.
Titel
De spannendste avonturen van Tommie en Lotje
Auteur
Jacques Vriens
Illustrator
Kees De Boer
Taal
Nederlands
Editie
3de, geh. herz. dr.
Uitgever
Houten: Van Holkema & Warendorf, 2010
78 p. : ill.
ISBN
9789047503309 (hardback)

Besprekingen

Echt "spannend" zijn deze verhalen niet, wel uit het leven van een stevige kleuter gegrepen. Tien verhalen die reeds verschenen in Tommie en Lotje: lieve en stoute verhalen, Tommie en Lotje lopen weg, Tommie en Lotje vangen een koe en Tommie en Lotje vinden een schat.

Waarom toch de bundeling van de spannendste na de vrolijkste, de gekste, de liefste en de stoutste? Vanwege het commerciële succes? Waarom deze verhalen als spannend gekozen werden, blijft een raadsel...
Wel worden deze huis-, tuin- en keukenverhalen op een hoogst originele en humoristische manier verteld. Echt grappig is het verhaal over het "boerderij paa jekt" van Tommie. Hij bedoelde het project met de koes (koeien).

Tommie en Lotje zijn twee donderstenen die jonge lezers zullen meeslepen in hun avonturen of ze nu vrolijk, spannend of wat dan ook zijn. Ik ben ervan overtuigd dat ze de niet zo enthousiaste lezertjes over de streep kunnen trekken omdat elk verhaal nog eens …Lees verder
Dit voorleesboek over Tommie en Lotje bevat acht spannende verhalen. Tommie is een kleuter en zijn zusje Lotje zit al in groep drie. Samen beleven ze van alles. Tommie raakt snel bevriend met Rolfje, zijn nieuwe buurjongetje. Rolfje klimt in een boom, maar moet er vervolgens door de brandweer uitgehaald worden, omdat hij er zelf niet uit durft. Tommie en Lotje vieren carnaval op school, gaan op zoek naar een schat, richten samen met andere vriendjes de everzwijnenbende op en beleven nog allerlei andere avonturen. Het boekje is alweer het zesde deel over Tommie en Lotje en is een herziene uitgave met nieuwe illustraties. Het boek ziet er aantrekkelijk uit. Ieder verhaal beslaat ongeveer tien bladzijden en wordt opgefleurd door een aantal vrolijke illustraties in kleur. De tekst, die bestaat uit korte zinnen met veel dialoog, leest lekker weg. De onderwerpen zijn levensecht en herkenbaar voor jonge kinderen. Het boek is geschikt om voor te lezen aan kinderen vanaf ca. 5 jaar.

De spannendste avonturen van Tommie en Lotje

Naast de stoutste, vrolijkste, liefste, gekste avonturen van Tommie en Lotje en 'Tommie en Lotje gaan op vakantie' is er nu ook het boek 'De spannendste avonturen van Tommie en Lotje'. En zaten we daar nu echt op te wachten?! Jacques Vriens weet zich in te leven in het gezinsleven. Zo heb je papa die wel eens durft te roepen, mama als bemiddelaar van het gezin, Lotje de grote zus en Tommie de peuter die het huis wel eens op stelten zet.
Samen met Rolfje, het buurjongetje, en poes Nel valt er heel wat te beleven. Het carnaval op school op school bijvoorbeeld. Dit dreigt wegens een groot misverstand fout af te lopen. Kinderen uit de buurt spelen soldaatje waarbij iedereen de garnaal (generaal) wil zijn en papa maakt een heuse schattenjacht voor Tommie en Lotje.
Het boek is onderverdeeld in acht kleine verhalen, net lang genoeg om voor te lezen aan kleuters. Spannend zijn de verhalen echter niet, eerder alledaags, maar hier kunnen kinderen zich misschien wel in terugvinden. P…Lees verder

Over Jacques Vriens

Jacques Vriens ('s-Hertogenbosch, 26 maart 1946) is een Nederlandse kinderboekenschrijver.

Levensloop

Op zesjarige leeftijd verhuisde Vriens naar Helmond, waar zijn ouders een hotel begonnen. Van jongs af aan schreef hij toneelstukken, die hij samen met vriendjes opvoerde in het toneelzaaltje van het hotel. Hij begon die stukken ook op te schrijven en ontdekte zo dat hij schrijven leuk vond. Na de scheiding van zijn ouders ging hij met zijn moeder en broer naar Amsterdam. Op de hbs speelde hij veel toneel en wilde hij naar de toneelschool, maar het werd uiteindelijk de kweekschool (thans de pabo). Hij was onderwijzer in Amsterdam en Abcoude en vanaf 1983 directeur van een basisschool in Bakel . In 1979 kwam zijn eerste boek uit en vanaf 1993 is hij fulltime schrijver.

In 2001 werd Vriens door koningin Beatrix benoemd tot ridder in de Orde van de Nederlandse Leeuw.

Hij is getrouwd, heeft twee zonen en woont in Grons…Lees verder op Wikipedia