Boek
Nederlands

Grote Smurf is groen

Inge Bergh (auteur), Alain Jost (naar het werk van), Thierry Culliford (naar het werk van)
Grote smurf doet een proef. Boem, wat een knal! Ineens is grote smurf groen. Maar hoe wordt hij weer normaal? AVI-M4. Vanaf ca. 7 jaar.
Onderwerp
Smurfen
Leesniveau
AVI M3, AVI 2, AVI 1
Titel
Grote Smurf is groen
Auteur
Inge Bergh
Naar het werk van
Alain Jost Thierry Culliford Peyo
Illustrator
Alain Péral
Taal
Nederlands
Oorspr. taal
Frans
Oorspr. titel
Le Grand Schtroumpf devient vert
Uitgever
Antwerpen: SU Books, 2018
[28] p. : ill.
ISBN
9789002266126 (hardback)

Besprekingen

Grote smurf doet een proef. Boem, wat een knal! Ineens is Grote smurf groen. Maar hoe wordt hij weer normaal? Deeltje uit een serie eerste leesboekjes over de smurfen, waarin tegelijkertijd nog twee deeltjes verschenen*. Dit deel is voor midden groep 4, met korte zinnen en veel dialogen, AVI-M4. De wat moelijkere namen van de smurfen zijn in blauw gedrukt. Geïllustreerd met veel tekenfilmachtige, ietwat oubollige illustraties in vrolijke, heldere kleuren. Aardig, maar niet heel bijzonder eerste leesboekje. Waarschijnlijk wel herkenbaar voor de meeste kinderen. AVI-M4, vanaf ca. 7 jaar.

Over Inge Bergh

CC BY-SA 4.0 - Foto van/door Inge Bergh

Inge Bergh (Blankenberge, 16 maart 1974) is een Belgisch schrijfster van kinderboeken.

Leven

Tijdens haar studie moderne talen ontdekte Bergh haar voorliefde voor geschiedenis en literatuur. Daarna startte ze een opleiding Vertaler-Tolk (Engels-Russisch), maar stopte vroegtijdig. In 1996 trok ze voor een jaar naar Engeland om te werken als gastvrouw in een hotel.

Werk

Bergh begint haar schrijfcarrière als hobby op haar 16e jaar. Ze schrijft een dagboek over een dramatische periode in haar leven. Dat dagboek ligt aan de basis van haar debuut in 1997, de jeugdroman Vertel het aan niemand, die goed ontvangen wordt. Ze haalt inspiratie voor haar boeken uit verschillende maatschappelijke thema’s, haar eigen leefwereld en andere kunsten. Haar werk heeft een grote variatie in genre en ze schrijft voor verschillende leeftijden. Van het prentenboek Spoken bestaan niet, met illustraties van …Lees verder op Wikipedia

Suggesties