Strip
Nederlands

Het onzienbare en andere verhalen

Howard P. Lovecraft (auteur), Erik Kriek (illustrator)
Het duistere oeuvre van H.P. Lovecraft is van grote invloed geweest op de science fiction, horrorliteratuur en cinema en heeft sinds de vroegtijdige dood van de auteur in 1937 een ware cultstatus bereikt. Erik Kriek koestert al zijn hele leven een grote liefde voor het macabere en de inktzwarte fictie van Lovecraft in het bijzonder. In dit boek brengt Kriek de fascinerende wereld van Lovecraft en
Titel
Het onzienbare en andere verhalen / H.P. Lovecraft ; bew. en geïllustr. door Erik Kriek
Auteur
Howard P. Lovecraft
Illustrator
Erik Kriek
Taal
Nederlands
Uitgever
[Amsterdam]: Scratch books, 2019
118 p. : ill., zw/w.
ISBN
9789493166004 (hardback)

Besprekingen

Erik Kriek is een veelgevraagd illustrator. Overal zie je zijn kenmerkende tekeningen, die opvallen door robuuste lijnvoering en fraai gebruik van licht en schaduw. Vooral in zwart-wit werkt zijn stijl goed, dus het komt mooi uit dat deze bijzonder stijlvol vormgegeven verstripping van vijf korte griezelverhalen van H.P. Lovecraft ook geen kleur bevat. Lovecrafts verhalen hebben een langzame opbouw en eindigen telkens met een sterke pointe. Daartussenin proberen personages zich te ontworstelen aan de doem die hen steeds steviger vastgrijpt. Krieks tekenstijl, die is geïnspireerd door Amerikaanse horrorcomics uit de jaren zestig (zoals uit de tijdschriften Eerie en Creepy) past perfect bij de duistere verhalen vol mutanten, monsters en ander engs. Met een voorwoord van Gerard Soeteman en nawoord van Milan Hulsing.

Over Howard P. Lovecraft

Howard Phillips Lovecraft (Providence (Rhode Island), 20 augustus 1890 – aldaar, 15 maart 1937) was een Amerikaanse fantasy- en horrorschrijver. Hij staat erom bekend dat hij zijn horrorverhalen in een sciencefictionachtig kader plaatste.

Lovecraft was tijdens zijn leven een vrij onbekende schrijver. Vrijwel al zijn verhalen werden gepubliceerd in pulpbladen als Weird Tales. Tijdens zijn leven werd hij niet veel gelezen, maar zijn werk bleek zeer invloedrijk bij latere schrijvers en fans van horrorverhalen. Onder anderen Stephen King, Bentley Little, Joe R. Lansdale, Alan Moore, Junji Ito, F. Paul Wilson, Brian Lumley en Neil Gaiman noemden Lovecrafts werk als behorend hun primaire inspiratiebronnen.

Biografie

Jonge jaren

Lovecraft werd geboren in het huis van zijn grootouders in Providence, Rhode Island als zoon van Winfield Scott Lovecraft, een handelsreiziger, en Sarah Susan Phil…Lees verder op Wikipedia