Boek
Nederlands
Titel
De test
Auteur
Hjorth Rosenfeldt
Vertaler
Geri De Boer
Taal
Nederlands
Oorspr. taal
Zweeds
Oorspr. titel
De underkända
Uitgever
Amsterdam: Cargo, 2016
411 p.
Aantekening
Hjorth Rosenfeldt is een pseudoniem van Michael Hjorth en Hans Rosenfeldt
ISBN
9789023498179 (paperback)

Besprekingen

Een seriemoordenaar in Stockholm voert in zijn eentje strijd tegen domheid en onnozelheid in de media. Zijn ‘handtekening’ is het vastbinden van mediapersoonlijkheden en hen onderwerpen aan een test. Wie geen voldoende haalt, wordt door het hoofd geschoten en achtergelaten met het briefje met de vragen en antwoorden op de blote rug geniet. De nationale recherche probeert de ‘docusoapmoordenaar’ te lokaliseren, aanvankelijk zonder succes. De verhoudingen binnen het rechercheteam liggen erg gecompliceerd. Twee van hen blijken vader en dochter te zijn en ook is er sprake van verbroken relaties. Wie zich door de eerste 50 bladzijden heen werkt en weet wie wie is, wordt beloond met een ijzersterke thriller, die maar moeilijk opzij kan worden gelegd. Hoofdpersoon is gerechtspsycholoog Sebastian Bergman. Vijfde deel van ‘De Bergmankronieken’ van de samen schrijvende Zweedse auteurs Michael Hjorth en Hans Rosenfeldt. Een topper!

Over Hjorth Rosenfeldt

CC BY-SA 4.0 - Foto van/door Albin Olsson

Hjorth Rosenfeldt is het Zweeds auteursduo Hans Rosenfeldt (1964) en Michael Hjorth (1963). Rosenfeldt is acteur, toneelschrijver en presentator. Hjort is mede-eigenaar van een Zweedse productiemaatschappij.

Onder de naam Hjorth Rosenfeldt schreven zij de thrillerserie De Bergmankronieken. Deze serie is gebaseerd op de televisieserie Den fördömde (2010).

Bibliografie

  • 2010: De fördolda (nl: Wat verborgen is)
  • 2011: Lärjungen (nl: De discipel)
  • 2012: Fjällgraven (nl: Het familiegraf)
  • 2014: Den stumma flickan (nl: Het stille meisje)
  • 2016: De underkända (nl: De test)
  • 2018: En högre rättvisa (nl: Het oordeel)
  • 2021: Som man sår (nl: De oogst)

Suggesties