Makkelijk lezen
Nederlands

Moord in de wijk

+1
Moord in de wijk
×
Moord in de wijk Moord in de wijk
In de reeks:
In een wijk wordt een oude man vermoord. Als de politie de dader niet vindt, gaan de buren Rita en Abu samen op onderzoek uit. Verhaal in makkelijke woorden en korte zinnen.
Titel
Moord in de wijk
Auteur
Hilde Vandermeeren 1970-
Taal
Nederlands
Uitgever
Antwerpen: Uitgeverij Vrijdag, © 2019
63 p.
Aantekening
Europees Referentiekader B1
ISBN
9789460018183 (paperback)
TPL Leesboeken

Andere formaten:

Besprekingen

Rita, een gepensioneerde onderwijzeres, en Abu, uit Afghanistan, zijn buren. Ze horen dat een 75-jarige buurtbewoner is vermoord in zijn eigen huis. De politie vindt de dader niet en de buren denken dat Abu de schuldige is. Abu is er ziek van. Daarom gaan Abu en Rita zelf op onderzoek uit. De schuldige blijkt dichterbij te zijn dan ze denken. Deze uitgave maakt deel uit van de reeks Wablieft-boeken: boeken die in eenvoudige taal zijn geschreven door bekende Vlaamse auteurs. Deze uitgave op leesniveau B1 is gericht op volwassenen die moeite hebben met lezen en volwassen anderstaligen die beginnen met lezen in het Nederlands. Ook beschikbaar als luisterboek.

Over Hilde Vandermeeren

CC BY-SA 4.0 - Foto van/door Patrick Rosselle

Hilde Vandermeeren (Waregem, 25 september 1970) is een Vlaamse auteur van kinder- en jeugdboeken en psychologische thrillers. Sinds 2001 publiceerde ze 45 kinder- en jeugdboeken, waarvan diverse werden vertaald in onder andere het Deens, Duits, Koreaans, Chinees, Frans en Spaans. Ze won diverse literaire prijzen, waaronder een Zilveren Griffel, twee Vlag en Wimpels, een Boekenwelp, een White Raven, brons en zilver in de Prijs Letterkunde van de Provincie West-Vlaanderen Kinder- en jeugdliteratuur en de Hercule Poirotprijs.

Biografie

Vandermeeren studeerde psychologie aan de KU Leuven en geeft les in het volwassenenonderwijs.

In 2013 verscheen Als alles duister wordt bij de Nederlandse uitgeverij Q (Singel Uitgeverijen). Ze won daarmee de Knack Hercule Poirot Publieksprijs 2013. Daarna verschenen haar thrillers De toeschouwers (2014), Stille grond (2015) en Scorpio (2016). Stille grond ha…Lees verder op Wikipedia

Suggesties