Boek
Nederlands

Heinrich Ooooh en de zeurderige zombies

Hilde E. Gerard (auteur), Eric Bouwens (illustrator)
+1
Heinrich Ooooh en de zeurderige zombies
×
Heinrich Ooooh en de zeurderige zombies Heinrich Ooooh en de zeurderige zombies

Heinrich Ooooh en de zeurderige zombies

In de reeks:
Doelgroep:
Vanaf 9-11 jaar
Genre:
Het hotel dat gerund wordt door spokentweeling Heinrich en Hannelore, krijgt bezoek van de wereldberoemde popster Lady Zaza. Het wordt een hele uitdaging om de dame op haar wenken te bedienen. Als er dan ook nog hele hordes fans aan het hotel verschijnen, dreigt het uit de hand te lopen.
Onderwerp
Spoken, Beroemd zijn
Titel
Heinrich Ooooh en de zeurderige zombies
Auteur
Hilde E. Gerard
Illustrator
Eric Bouwens
Taal
Nederlands
Parallelle titel
Heinrich Ooooh & de zeurderige zombies
Editie
1
Uitgever
Leuven: Davidsfonds /Infodok, 2013
127 p. : ill.
ISBN
9789059084643 (hardback)

Besprekingen

In deze reeks runt Heinrich samen met zijn tweelingzus Hannelore het hotel G&G, wat staat voor Geesten en Goulash. Het is een hotel speciaal voor geesten, spoken en skeletten. In dit derde deel krijgen Heinrich en Hannelore de beroemde popster Lady Zaza over de vloer. Na een naar voorval tijdens haar concert in Italië zoekt ze in G&G rust. Maar ze komt niet alleen; ze brengt haar twee bodyguards Dick R. en Dunn R. mee en haar manager Dreum S. Vooral deze laatste blijkt een probleem te zijn. Hij probeert de wereldbekende zangeres namelijk te veranderen in een zombie! Het is aan de eigenaars van G&G om het leven van Lady Zaza te redden.
Heinrich Ooooh en de zeurderige zombies is geen angstaanjagend verhaal. Dit is een beetje jammer, want zo bieden de spoken en geesten weinig meerwaarde. Dit boek moet het puur van de humor hebben. Helaas raakt Hilde E. Gerard niet verder dan woordgrapjes en eindeloze alliteraties.
De plot is soms vergezocht en zit niet altijd logisch in…Lees verder
In het Geesten- en Goulashhotel van Heinrich Ooooh (11, ik-figuur) en zijn tweelingzus Hannelore duikt dit keer Lady Zaza op, de wereldberoemde zangeres die volgens haar begeleiders even rust nodig heeft. Maar het komt er eigenlijk op neer dat die begeleiders proberen haar in een zombie te veranderen. Dan kan ze namelijk altijd optreden. De plotseling opduikende zombiefans maken het er niet gemakkelijker op met hun rondvliegende ledematen. Gelukkig krijgt Heinrich hulp van zijn familie en hun behulpzame skeletten en geesten. Weinig subtiliteit in dit verhaal. Het tempo ligt hoog, de grappig bedoelde opmerkingen vliegen je om de oren. Niemand zegt gewoon iets: men fleemt, gilt, sist, lipt enzovoort. De personages handelen voorspelbaar. De doe-dingen (goulash of eigen kaarsen maken bijvoorbeeld) lijken leuk, maar zijn wat bewerkelijk. Naast het verhaal zijn er losse dagboekaantekeningen. De vele tekeningen zijn kleurig, levendig en karikaturaal. Mooi uitgevoerd boek, derde deel van de s…Lees verder

Heinrich Ooooh en de zeurderige zombies

Heinrich en zijn tweelingzus Hannelore runnen samen het hotel G & G Ooooh. Wanneer hun moeder terug thuis komt, is ze in het gezelschap van een heel speciale gast. Haar beste vriendin en wereldberoemde zangeres Lady Zaza komt een tijdje logeren in het hotel. Ze moet even bekomen van het drukke leventje dat een diva zoals zij leidt. Langt duurt haar rust niet. Lady Zaza’s grootste fans zijn te weten gekomen waar Lady Zaza verblijft en hebben ook enkele kamers geboekt in het hotel. Toeval, of niet? Al gauw blijkt dat de persoonlijke coach van Lady Zaza, Dreum S. er voor meer tussen zit. Hij en zijn zus Strui S., beide zombies, hebben een snood plan bedacht om hun idool voor eeuwig en altijd te kunnen aanbidden. Ze willen haar tot een zombie transformeren. Als persoonlijke assistent van Lady Zaza, bekommert om haar welzijn, besluit Dreum S., dat Zaza aan een heel streng dieet toe is. Een dieet dat haar uiteindelijk zal omvormen tot zombie! Aan Heinrich en zijn familie om daar een stokje …Lees verder

Suggesties