Boek
Nederlands

Heinrich Ooooh & de vraatzuchtige vampiers

Hilde E. Gerard (auteur), Eric Bouwens (illustrator)
+1
Heinrich Ooooh & de vraatzuchtige vampiers
×
Heinrich Ooooh & de vraatzuchtige vampiers Heinrich Ooooh & de vraatzuchtige vampiers

Heinrich Ooooh & de vraatzuchtige vampiers

In de reeks:
Doelgroep:
Vanaf 9-11 jaar
Genre:
Heinrich Ooooh en zijn tweelingzus Hannelore runnen een spookhotel. Na een slechte recensie willen ze een nieuw publiek aantrekken. Ze bedenken een sportprogramma en vegetarische recepten. Onder de nieuwe hotelgasten bevindt zich echter een bloeddorstige familie met een speciaal dieet.
Onderwerp
Spoken, Vampiers
Titel
Heinrich Ooooh & de vraatzuchtige vampiers
Auteur
Hilde E. Gerard
Illustrator
Eric Bouwens
Taal
Nederlands
Parallelle titel
Heinrich Ooooh en de vraatzuchtige vampiers
Editie
1
Uitgever
Leuven: Davidsfonds /Infodok, 2012
159 p. : ill.
ISBN
9789059084445 (hardback)

Besprekingen

Heinrich Ooooh en zijn tweelingzus Hannelore runnen samen hotel G&G Ooooh (Geesten & Goulash). Het hotel ontvangt bijzondere gasten zoals spoken, skeletten en geesten. Na een slechte recensie van de heer Ernst S. Aay besluit de tweeling om het anders aan te pakken. Voortaan staat G&G voor ‘Groen en Gezond’. Een uitgekiend sportprogramma, 'veppiegoulash' en aangepaste activiteiten vormen nu het aanbod.
Al snel stromen nieuwsgierige gasten toe. Ernst S. Aay komt als eerste het hotel inspecteren en ook de familie Van Pier komt langs voor enkele dagen. Dat deze gasten wat ongewoon zijn, lijdt geen twijfel. Ze houden er bovendien speciale wensen op na. Heinrich en Hannelore merken dat ze te maken hebben met vampiers, niet bepaald prettig als er een overijverige recensent rondloopt. Een sluw plannetje moet ervoor zorgen dat de vampiers vlug het hotel zullen verlaten.
Het plot is voorspelbaar: er wordt tergend langzaam opgebouwd naar een oplossing om de vampierfamilie buiten te k…Lees verder
Heinrich Ooooh en zijn zus Hannelore drijven wegens frequente afwezigheid van beide ouders het familiehotel. Kwamen in het vorige deel* geesten logeren, nu zijn een gevreesd horecajournalist en een familie vampiers de gasten. Het kost heel wat hoofdbrekens, kunst en vliegwerk om ervoor te zorgen dat de journalist tevreden blijft en de vampiers ‘vrijwillig’ vertrekken. Prachtig uitgevoerd boek met veel karikaturale, paginagrote en kleinere tekeningen die sterk aan de sfeer van de tekst bijdragen: van dik hout zaagt men planken. Stereotiepe personages. Veel (pogingen tot) humor, wat verhindert dat het griezelig wordt. Daartussendoor nog recepten, moppen, een beschrijving van vampiergewoontes enz. Een overvol boek, met nogal wat ongerijmdheden, maar het geheel leest vlot weg. Uitnodigend omslag. Het derde deel wordt aangekondigd voor 2013. Vanaf ca. 10 jaar.

Heinrich Ooooh en de vraatzuchtige vampiers

Heinrich Ooooh en zijn tweelingzus Hannelore baten het hotel G&G Ooooh uit. Het is een hotel speciaal voor spoken, skeletten en geesten.  Aangezien het hotel de laatste tijd in een niet zo positief daglicht wordt gesteld, besluiten Heinrich en zijn zus om het over een andere boeg te gooien. Hannelore stort zich op het creëren van lekkere vegetarische gerechten. Heinrich, die lekker vlees wel kan waarderen, denkt er het zijne van. Maar hij begrijpt dat ze toch een andere richting uit moeten met hun hotel. Hannelores veppiegoulash - zoals in veggie maar met de p van prei - wordt het uitgangspunt van hun nieuwe concept: gezond en voor gewone mensen.
Heinrich trekt met dit nieuwe idee naar de vakantiebeurs. Er blijkt echter weinig interesse te zijn voor hun familiehotel Groen en Gezellig (oude naam Geesten & Goulash). Journalist Ernest S. Aay is wel laaiend enthousiast over de goulash die ze presenteren en besluit daarom om Heinrich toch een kans te geven. Hij boekt een verblijf bij…Lees verder

Suggesties