Boek
Nederlands

De nacht van de wolvin

Henri Loevenbruck (auteur), Marga Blankestijn (vertaler)
Aéa, die in het bezit is van een magische ring, heeft met haar vrienden en het Leger van de Aarde enkele overwinningen behaald, maar staat nu voor een laatste strijd met een afvallige drui͏̈de.
Extra onderwerp
wolven, fantasy, Fantasy (volw.)
Titel
De nacht van de wolvin
Auteur
Henri Loevenbruck
Vertaler
Marga Blankestijn
Taal
Nederlands
Oorspr. taal
Frans
Oorspr. titel
La nuit de la louve
Editie
1
Uitgever
Amsterdam: Luitingh Fantasy, 2012
320 p. : ill.
ISBN
9789024546299 (hardback)

Besprekingen

Henri Loevenbruck is een Franse schrijver, componist en zanger. Hij schreef verschillende fantasyreeksen en ook boeken die losstaand kunnen gelezen worden. De nacht van de wolvin is het slotdeel van de fantasytrilogie Het geheim van de witte wolvin.
In het eerste deel van de trilogie vond het rondzwervende weeskind Aléa een ring met magische krachten. Op die manier verwierf zij de status van eerste vrouwelijke Samildanach, de opperdruïde. Uiteraard wordt dit niet op prijs gesteld door het selecte clubje mannelijke druïden dat al eeuwen de scepter zwaait. Maar toch is het niet uit die hoek dat ze signalen opvangt dat haar leven in gevaar is. Al snel blijkt dat een afvallige druïde Aléa en de ring wel erg graag in zijn bezit wil krijgen en hiervoor niet op een paar honderd mensenlevens kijkt. Toch weet ze uit zijn handen te blijven.
In het tweede deel van de trilogie staat er heel wat meer dan haar eigen leven op het spel. Heel het rijk is in gevaar en Aléa lijkt…Lees verder
In dit derde en laatste deel van deze romancyclus trekt Aléa met haar vrienden en het Leger van de Aarde naar haar geboortestreek, Sarrland, in het noorden van Gaelia. Dit land, dat enigszins op het Ierland van de vierde eeuw lijkt, is verdeeld in een aantal graafschappen, die onderling om de macht strijden. Aléa trekt Sarrland binnen en weet met behulp van de magische ring de troepen van het christelijke Harcourt te verslaan. Dan wordt de koningin van Galacia vermoord. Een grotere oorlog breekt uit, maar Aléa triomfeert. Dan moet zij echter nog de afvallige druïde, de Maolmòrdna, verslaan. Zal zij hierin ook slagen? Deze niet bijzondere fantasyroman heeft de gebruikelijke ingrediënten van dit genre: een denkbeeldig land, een middeleeuwse sfeer, magie en een behoorlijke portie geweld. Ofschoon de wolvin Imela inderdaad een geheim heeft, speelt zij toch maar een zeer bescheiden rol. Hierdoor wordt de titel van de reeks nauwelijks gerechtvaardigd: alles draait toch om Aléa. Voor een goe…Lees verder

Suggesties