Boek
Nederlands

Meneer Sleutelbeen en de wonderlijke Wauw

Guy Bass (auteur), Pete Williamson (illustrator), Annelies Jorna (vertaler)
In de reeks:
Doelgroep:
Vanaf 6-8 jaar
Bens allergrootste wens is uitgekomen: zijn fantasievriendje, de Wauw, bestaat nu echt! De Wauw is lief, grappig en schattig. Maar niet iedereen is blij met de komst van dit vrolijke beestje. Meneer Sleutelbeen, de sleutelbewaarder van alle werelden, vertrouwt het zaakje niet. Hij denkt dat de Wauw gevaarlijk is en wil hem verbannen naar de wereld van de Vergetelheid.
Ben moet alles op alles
Titel
Meneer Sleutelbeen en de wonderlijke Wauw
Auteur
Guy Bass
Illustrator
Pete Williamson
Vertaler
Annelies Jorna
Taal
Nederlands
Oorspr. taal
Engels
Oorspr. titel
Skeleton Keys : the unimaginary friend
Uitgever
[Amsterdam]: Condor, © 2021
237 p. : ill.
ISBN
9789493189140 (hardback)

Besprekingen

Meneer sleutelbeen en de wonderlijke wauw

Ben, een verlegen en eenzaam jongetje, is blij als zijn fantasievriendje de Wauw plots tot leven komt. Hij vindt hem zo schattig met dat vuurvlammetje op zijn hoofd en zijn zachte vacht. En die lieve Wauw beschermt hem door heel hoog te springen met Ben in zijn armen. Maar dan verschijnt Meneer Sleutelbeen en die vertrouwt de Wauw helemaal niet. Hij heeft het gevoel dat de Wauw gevaarlijk is en wil hem uit de buurt van Ben houden. Hij is ervan overtuigd: de Wauw moet verbannen worden naar de wereld van de Vergetelheid!

Ben gaat de strijd aan om Meneer Sleutelbeen te stoppen en komt daarbij nog meer fantasievrienden tegen. De avonturen worden steeds gevaarlijker ... Het boek is voor het grootste deel ongebruikelijk triest en deprimerend, want Ben heeft geen vrienden en wordt gepest. De taal van Meneer Sleutelbeen en een andere fantasiefiguur piraat Baardbaard lijkt sterk op die van Roald Dahl in de GVR, dus dat maakt het wel wat vrolijker en grappiger b…Lees verder