Boek
Nederlands

De vrouw van de weerwolf

Glen Duncan (auteur), Hugo Kuipers (vertaler)
De laatste weerwolvin gaat op zoek naar haar baby, die onmiddellijk na de bevalling is weggehaald door haar aartsvijand.
Onderwerp
Weerwolven, Vampiers
Extra onderwerp
GRI
Titel
De vrouw van de weerwolf
Auteur
Glen Duncan
Vertaler
Hugo Kuipers
Taal
Nederlands
Oorspr. taal
Engels
Oorspr. titel
Talulla rising
Editie
1
Uitgever
Amsterdam: Luitingh Fantasy, 2013
365 p.
Aantekening
Vervolg op: De laatste weerwolf
ISBN
9789024562435 (paperback)

Besprekingen

In zijn eerste boek uit zijn weerwolvenreeks (De laatste weerwolf) vertelt Glen Duncan over een schijnbaar doodgewone man, Jake Marlowe, die bij elke volle maan verandert in een hongerig mythisch wezen en over hoe hij daarmee omgaat. Wanneer Jake op een gruwelijke manier wordt vermoord door weerwolvenjagers, blijft zijn vrouw Talulla Demetriou, die ook nog eens zwanger blijkt te zijn, alleen achter. Dat is meteen het begin van De vrouw van de weerwolf, het vervolg op het eerste deel.
Het verhaal begint in Alaska, waar Talulla samen met haar rechterhand Cloquet alles in gereedheid brengt voor de bevalling. Net wanneer de volle maan schijnt en wanneer de vrouw dus in een weerwolf moet veranderen, voelt ze dat het tijd is voor de geboorte van haar baby. Wanneer de kleine Lorcan ter wereld komt, wordt hij echter meteen ontvoerd door gevaarlijke vampiers die de diefstal tot in de puntjes gepland hebben. Wat zij net als Talulla echter niet weten, is dat er nóg een…Lees verder
Tallula Demetriou is een heel moderne vrouw, maar ook een weerwolvin die denkt dat zij de laatste van haar soort is. Ze is zwanger van haar dode partner en wordt opgejaagd door de mensenorganisatie WOCOP en door vampiers. WOCOP wil haar dood, de vampiers willen iets anders van haar. Vervolg op de 'culthit' 'De laatste weerwolf'*. De auteur tilt zijn reeks boven het horrorgemiddelde uit door een stijl die hier en daar literair aandoet en de manier waarop hij zijn ongewone personages toch een menselijk tintje meegeeft. Echte horrorfans zullen het boek echter na een meeslepend begin soms wat traag vinden. Kleine druk.