Boek
Nederlands

Samoerai op ninjajacht

Geronimo Stilton (auteur), Loes Randazzo (vertaler), Blasco Pisapia (illustrator)
Wilde Willie nodigt Geronimo Stilton uit voor een reis naar Japan. Daar gaan ze op zoek naar een geheimzinnig document, dat een gevaarlijk karategeheim beschrijft.
Onderwerp
Samoerai, Ninja's
Titel
Samoerai op ninjajacht
Auteur
Geronimo Stilton
Vertaler
Loes Randazzo
Illustrator
Blasco Pisapia Danilo Barozzi
Taal
Nederlands
Oorspr. taal
Italiaans
Oorspr. titel
Il segreto dei tre samurai
Editie
1
Uitgever
Mechelen: Bakermat, 2013
117 p. : ill.
ISBN
9789077826782 (hardback)

Besprekingen

Geronimo Stilton woont op Muizeneiland. Daar geeft hij de krant ‘De Wakkere Muis’ uit. De avonturen die hij beleeft schrijft hij neer in zijn autobiografische boeken, zoals ook Samoerai op ninjajacht er een is. Geronimo wordt door Wilde Willie, de beroemdste schattenzoeker van Muizeneiland, en zijn kompanen Rotsrat en Kokakin meegesleurd naar het verre Japan. Daar moet de bende verhinderen dat een legendarisch stuk perkament in de handen van de slechteriken belandt. Het perkament bevat een gevaarlijk karategeheim: hoe de zwakken de sterken kunnen overwinnen, een geheim dat uiteraard niet misbruikt mag worden door muizen met kwade bedoelingen.
Geronimo Stilton is uiterst populair. Volgens de fans zijn zijn boeken spannend en hilarisch. Zelf heb ik weinig moeten huiveren of lachen. De humor is meestal flauw: het gestuntel van het nerveuze hoofdpersonage of de vele woordspelingen met muis en kaas zijn niet bijster grappig. En spannend zijn de avonturen ook al niet: er is …Lees verder
De muis Geronimo Stilton is de uitgever van de krant 'De Wakkere Muis'. Geronimo gaat met Wilde Willie naar Japan om op zoek te gaan naar een geheimzinnig document, waarin een legendarisch en gevaarlijk karategeheim beschreven staat. Deel 57 van de serie over muizen, waarin humor centraal staat en waarbij alle menselijke zwakheden worden opgeblazen en ook muizenzwakheden blijken te zijn. Het geheel is geschreven in de ik-vorm vanuit het perspectief van Geronimo. De vlot lezende tekst bevat soms ook moeilijke woorden. De vele grappige, cartooneske kleurenillustraties ondersteunen de tekst. Daarvan is het merendeel gedrukt in duidelijke letters met schreef, maar er worden ook veel visuele effecten meegegeven in de vorm van gekleurde letters, verschillende lettertypen en variërende tekstrichting en lettergrootte. Deze speelse aanpak maakt het boek extra aantrekkelijk voor spaarzame lezers. Voorlezen vanaf ca. 7 jaar, zelf lezen vanaf ca. 9 jaar.

Over Geronimo Stilton

CC BY-SA 3.0 - Foto van/door PieterDP

Geronimo Stilton is een kinderboekenreeks, die in Nederland wordt uitgegeven door Uitgeverij De Wakkere Muis en in België door Bakermat en Lannoo.

Serie

De boeken van Geronimo Stilton worden geschreven als autobiografische verhalen, met Geronimo Stilton als ik-figuur. De boeken worden uitgegeven onder de naam Geronimo Stilton, maar zijn gebaseerd op de ideeën van de oorspronkelijke schrijfster Elisabetta Dami. Momenteel worden de boeken echter geschreven door diverse schrijvers in een studio. De reeks wordt door diverse tekenaars geïllustreerd, waaronder Larry Keys, Lorenzo Chiavini, Silvia Bigolin en Lorenzo de Pretto. In Italië is het een van de meest populaire kinderboekenseries. De serie richt zich op kinderen in de leeftijd van 6 tot 12 jaar en verschijnt ondertussen in 35 talen.

De naam van de muis is afgeleid van de Indiaanse held Geronimo, de militaire aanvoerder van de Apachen aan het eind van de 19e eeuw, en …Lees verder op Wikipedia

Suggesties