Boek
Nederlands

De verloren vampier

Geronimo Stilton (auteur)
+1
De verloren vampier
×
De verloren vampier De verloren vampier

De verloren vampier

In de reeks:
Doelgroep:
Vanaf 6-8 jaar
Het landhuis van vampier Camiel Zoetbloed wordt bewoond door allerlei spoken en monsters. Duifje Duistermuis zet een reddingsactie op touw en al snel ontdekken ze waar Camiel zo bang voor is. Voorlezen vanaf ca. 7 jaar, zelf lezen vanaf ca. 9 jaar.
Onderwerp
Vampiers
Titel
De verloren vampier
Auteur
Geronimo Stilton
Taal
Nederlands
Oorspr. taal
Italiaans
Oorspr. titel
Un vampiro da salvare!
Editie
1
Uitgever
Amsterdam: De Wakkere Muis, 2013
118 p. : ill.
ISBN
9789085922384 (hardback)

Besprekingen

De muis Geronimo Stilton is de uitgever van de krant 'De Wakkere Muis'. Duifje Duistermuis heeft een nieuw verhaal geschreven. Midden in de nacht belt vampier Camiel Zoetbloed aan. Zijn landhuis wordt bewoond door allerlei spoken en monsters die hem overdag uit zijn slaap houden. Duifje zet een reddingsactie op touw en al snel ontdekken ze waar Camiel zo bang voor is. Deel 63 van de serie over muizen, waarin humor centraal staat en waarbij alle menselijke zwakheden worden opgeblazen en ook muizenzwakheden blijken te zijn. Hierdoor is het ook een informatief boek. Het geheel is geschreven in de ik-vorm vanuit het perspectief van Geronimo. De vlot lezende tekst bevat soms ook moeilijke woorden. De vele grappige, cartooneske kleurenillustraties ondersteunen de tekst. Daarvan is het merendeel gedrukt in duidelijke letters met schreef, maar er worden ook veel visuele effecten meegegeven in de vorm van gekleurde letters, verschillende lettertypen en variërende tekstrichting en lettergrootte…Lees verder

Over Geronimo Stilton

CC BY-SA 3.0 - Foto van/door PieterDP

Geronimo Stilton is een kinderboekenreeks, die in Nederland wordt uitgegeven door Uitgeverij De Wakkere Muis en in België door Bakermat en Lannoo.

Serie

De boeken van Geronimo Stilton worden geschreven als autobiografische verhalen, met Geronimo Stilton als ik-figuur. De boeken worden uitgegeven onder de naam Geronimo Stilton, maar zijn gebaseerd op de ideeën van de oorspronkelijke schrijfster Elisabetta Dami. Momenteel worden de boeken echter geschreven door diverse schrijvers in een studio. De reeks wordt door diverse tekenaars geïllustreerd, waaronder Larry Keys, Lorenzo Chiavini, Silvia Bigolin en Lorenzo de Pretto. In Italië is het een van de meest populaire kinderboekenseries. De serie richt zich op kinderen in de leeftijd van 6 tot 12 jaar en verschijnt ondertussen in 35 talen.

De naam van de muis is afgeleid van de Indiaanse held Geronimo, de militaire aanvoerder van de Apachen aan het eind van de 19e eeuw, en …Lees verder op Wikipedia

Suggesties