Boek
Nederlands

Op zoek naar Stella

Gerda Dendooven (auteur)
+1
Op zoek naar Stella
×
Op zoek naar Stella Op zoek naar Stella

Op zoek naar Stella

Doelgroep:
Vanaf 6-8 jaar
Genre:
Een visser en zijn vrouw gaan in hun bootje Groot Geluk op zoek naar hun dochter Stella. Onderweg stuiten ze op grote dieren, storm, kou, vijandige mensen en onbegrip, want niemand spreekt hun taal. Zullen ze Stella ooit vinden? Prentvertelling met kleurrijke illustraties. Vanaf ca. 7 jaar.
Onderwerp
Reizen, Varen, Reuzen
Titel
Op zoek naar Stella
Auteur
Gerda Dendooven
Taal
Nederlands
Uitgever
Amsterdam: Em. Querido's Uitgeverij, 2018
43 p. : ill.
Aantekening
Vervolg op Stella: ster van de zee
ISBN
9789021414393 (hardback)

Besprekingen

De visser en zijn vrouw zijn in hun kleine houten bootje, met de naam Groot Geluk, op weg naar hun dochter Stella. De reis over zee is vol gevaren en hindernissen. Onderweg stuiten ze op grote dieren, storm, kou, vijandige mensen en onbegrip, want niemand spreekt hun taal. Uiteindelijk bereiken ze Stella, en leren ze de plek kennen waar zij met haar nieuwe vrienden thuis is. Maar kunnen de man en de vrouw wel wonen op een plek die zo anders is dan zij kennen? Gerda Dendooven schept met haar illustraties een grillige wereld in sobere kleuren, die vriendelijker en kleurrijker wordt wanneer de man en de vrouw eindelijk weer zijn verenigd met hun dochter. De figuren hebben hoekige, robuuste vormen en weinig aaibaarheid, waar je van moet houden. De taal, veelal dialogen, is eenvoudig, soms wat plomp en zonder veel opsmuk. Een tijdloos verhaal over anders zijn en je ergens thuis en welkom voelen. Vervolg op 'Stella, ster van de zee'*, dat lovend werd besproken en in 2017 werd bekroond met d…Lees verder

Op zoek naar Stella

Een man en een vrouw ondernemen met hun hond Bruno een bootreis naar hun dochter Stella. De reis is niet zonder gevaar en alles en iedereen jaagt hen angst aan: de grote zwarte beesten in de zee, de fabrieksmensen die hen wegsturen, de grote schepen die deining veroorzaken, de hongerige beer op een ijsschots. Tot een walvis hen laat kapseizen maar tegelijk ook aanspoelen op een eiland, waar ze hun dochter terugvinden. Het weerzien is hartelijk en na enige aarzeling worden ze opgenomen in de gemeenschap. De man en de vrouw gaan met Stella mee naar het klasje waar ze voorleest, wandelen in het dorp en leren de taal van de eilanders. Tot het kriebelt om weer naar huis te gaan.Dit boek laat zich perfect afzonderlijk lezen, maar is eigenlijk het vervolg op 'Stella, ster van de zee' dat eindigt met een brief van Stella waarin ze haar ouders vraagt op bezoek te komen. Waar het eerste deel verwees naar de vluchtelingenproblematiek, kan je hier kritiek in lezen op de indu…Lees verder

Over Gerda Dendooven

Gerda Dendooven (Marke, 10 mei 1962) is een Belgische kunstenares, die vooral bekend is geworden door haar boekillustraties.

Biografie

Dendooven volgde na haar middelbare school de opleiding Vrije Grafiek aan de Koninklijke Academie voor Schone Kunsten te Gent. In het begin van haar carrière begeleidde ze gedurende enkele jaren kinderkunstateliers in musea. Sinds 1992 geeft ze les Illustratie in Gent. Daarnaast illustreert en schrijft ze kinder-, jeugdboeken en theaterstukken. Dendooven werkt voor verschillende uitgeverijen, tijdschriften en in opdracht. Zelf speelt ze ook theater in het theatercollectief "Jenny" en heeft ze meegespeeld in het kindertheaterstuk van HETPALEIS Bremen is niet ver uit 2001. In 2007 is ze benoemd tot Kinderconsul namens de Belgische Stichting Lezen.

Gerda Dendooven is de levenspartner van typograaf en vormgever Gert Dooreman met wie ze twee dochters heeft.

Sti…Lees verder op Wikipedia