Boek
Engels

The life and loves of a she-devil

Fay Weldon (auteur)

The life and loves of a she-devil

Een vrouw neemt wraak op haar overspelige man.
Titel
The life and loves of a she-devil
Auteur
Fay Weldon
Taal
Engels
Uitgever
London: Sceptre, 1984
256 p.
ISBN
0-340-58935-3

Besprekingen

Dit verhaal van een vrouw met twee kinderen, die door haar man verlaten wordt voor een ander, bestaat uit twee gegevens. Het hoofdbestanddeel, huwelijk, vriendin en de gevolgen van de ontrouw wordt afgewisseld door het relaas van de benadeelde echtgenote die haar visie op de gebeurtenissen geeft en zint op wraak. Deze ongebruikelijke compositie past bij het gegeven waar de echtgenote ondenkbare stappen neemt om haar man te straffen. De wederwaardigheden van de betrokkene zijn even gechargeerd als grotesk en dienen niet anders dan als zodanig te worden beschouwd. Een originele, iets te overdreven doch amusante, feministische roman. Normale druk.

Over Fay Weldon

CC BY-SA 3.0 - Foto van/door Mogens Engelund

Fay Weldon (Alvechurch, 22 september 1931) is een feministisch Engels schrijfster. Haar boeken gaan vaak over vrouwen die door de patriarchale structuur van de samenleving in het nauw komen.

Fay Weldon werd in 1931 in Engeland geboren als Franklin Birkinshaw, in een literaire familie: zowel haar grootvader Edgar Jepson als haar moeder Margaret (onder het pseudoniem Pearl Bellairs) waren schrijver. Vijf weken na haar geboorte gingen zij en haar moeder terug naar Nieuw-Zeeland. Weldon woonde tot haar veertiende in Auckland, waar haar vader dokter was, maar na de scheiding van haar ouders vertrok Weldon met haar moeder en haar zus Jane naar Engeland. Ze zag haar vader nooit terug.

Weldon ging naar de Universiteit van St. Andrews in Schotland, waar ze psychologie en economie studeerde, maar vertrok naar Londen toen ze een kind had gekregen zonder getrouwd te zijn. Kort daarna trouwde ze met Ronald Bateman, een 20 jaar oudere leraar, en verhuisde naar Acton i…Lees verder op Wikipedia