Boek
Nederlands

Verrader van het verleden

Elizabeth George (auteur)

Verrader van het verleden

In de reeks:
Genre:
Inspecteur Lynley van Scotland Yard krijgt te maken met het diep verborgen geheim van een gezin dat twintig jaar eerder zowel een gehandicapt kind als een genie heeft voortgebracht.
Titel
Verrader van het verleden
Auteur
Elizabeth George 1949-
Taal
Nederlands
Oorspr. taal
Engels
Oorspr. titel
A traitor to memory
Uitgever
Utrecht: Bruna, 2001
755 p.
ISBN
90-229-8537-7

Besprekingen

Om een spannend boek te schrijven dat reikt tot 750 pagina's, moet je van zeer goeden huizen zijn. Elizabeth George kan weliswaar bogen op lovende antecedenten, waaronder In de ban van bedrog en Wie zonder zonde is..., maar om het eens te stellen in de bewoordingen van een berucht Belgisch politicus: "trop is te veel!" De auteur heeft dit euvel van 'overvloed' voelen aankomen en stelt in het dankwoord: "Een boek van deze omvang had ik niet kunnen voltooien in de tijd die ik me ervoor gesteld had zonder de bijdragen en de hulp van verschillende mensen, zowel in de Verenigde Staten als in Engeland." Niet alleen heeft ze zich laten informeren betreffende politieprocedures bij de Metropolitan Police (Londen), ze nam ook vioollessen om met enige kennis van zaken over het vioolspel te kunnen schrijven. De lezer kan dus gerust zijn: de auteur heeft zijn huiswerk gemaakt en spaarde moeite noch tijd.

De intrige is zo veelomvattend en wijdvertakt als je van een boek…Lees verder
Tijdens een optreden is de wereldberoemde 28-jarige violist Gideon Davies ineens niet meer in staat om verder te spelen. Voor hem zit er slechts één ding op: op zoek te gaan naar de oorzaak. Gideon moet de vreselijke gebeurtenissen van vroeger onder ogen zien. Als Eugenie Davies, zijn moeder, wordt aangereden en verongelukt, komen de adellijke inspecteur Thomas Lynley en brigadier Barbara Havers in actie. 'Verrader van het verleden' is een uiterst spannende thriller van de Amerikaanse auteur Elizabeth George die haar boeken waarin Lynley en Havers altijd de hoofdrol spelen, in Engeland situeert. Zie ook de Elizabeth George Website http://elizabethgeorgeonline.com. Vrij kleine druk.

Over Elizabeth George

Susan Elizabeth George (Warren, Ohio, 26 februari 1949) is een Amerikaanse schrijfster van thrillers die in Engeland spelen.

Biografie

Susan Elizabeth George werd in 1949 geboren in Warren (Ohio). Toen George achttien maanden oud was, verhuisde het gezin naar de San Francisco Bay Area. Elizabeth George is opgegroeid in Californië. Ze studeerde Engels en volgde ook colleges psychologie aan de Universiteit van Californië - Riverside. Voordat ze romans schreef, doceerde ze Engels.

In 1988 werd haar eerste boek uitgegeven, A Great Deliverance, in het Nederlands vertaald als Totdat de dood ons scheidt. Dat zou het begin zijn van een indrukwekkende serie boeken met inspecteur Lynley in de hoofdrol, stuk voor stuk bestsellers.

Ze heeft inmiddels verschillende internationale prijzen ontvangen en haar boeken zijn in vele talen vertaald, waaronder in het Nederlands bij A.W. Bruna Uitgevers. Inmiddels zijn acht d…Lees verder op Wikipedia