Boek
Nederlands

Afrekening in bloed

Elizabeth George (auteur)

Afrekening in bloed

In de reeks:
Genre:
Tijdens zijn onderzoek naar een moordzaak komt de objectiviteit van een inspecteur van Scotland Yard in gevaar door zijn liefde voor een van de verdachten.
Extra onderwerp
DET, Detective, Thrillers
Titel
Afrekening in bloed
Auteur
Elizabeth George 1949-
Taal
Nederlands
Oorspr. taal
Engels
Oorspr. titel
Payment in blood
Uitgever
Utrecht: Bruna, 1990
322 p.
ISBN
90-229-7899-0

Besprekingen

Wederom een inspecteur van Scotland Yard, ditmaal een van adel, wiens afkomst, relationele en psychologische problemen voor verwikkelingen zorgen tijdens zijn naspeuringen: een detective in de trant van P.D. James. Hoofdpersoon Thomas Lynley wordt in dit tweede boek naar een Schots kasteel gestuurd, waar de schrijfster van een toneelstuk dat gerepeteerd wordt vermoord blijkt. Lynley wordt geacht de zaak discreet te behandelen, als aristocraten onder elkaar, zodat een oude spionagezaak verhuld blijft. Hijzelf bijt zich vast in de veronderstelde schuld van de nieuwe minnaar van zijn vroegere geliefde, en zijn recalcitrante medewerkster verdenkt de kasteelheer, maar de vermoorde schrijfster blijkt méér wandaden op het spoor te zijn geweest. Een wel boeiend, erg 'Engels' verhaal; jammer dat er tussentijds van vertaler gewisseld is. Paperback, vrij kleine druk.

Over Elizabeth George

CC BY-SA 3.0 - Foto van/door Harvest House Publishers

Susan Elizabeth George (Warren, Ohio, 26 februari 1949) is een Amerikaanse schrijfster van thrillers die in Engeland spelen.

Biografie

Susan Elizabeth George werd in 1949 geboren in Warren (Ohio). Toen George achttien maanden oud was, verhuisde het gezin naar de San Francisco Bay Area. Elizabeth George is opgegroeid in Californië. Ze studeerde Engels en volgde ook colleges psychologie aan de Universiteit van Californië - Riverside. Voordat ze romans schreef, doceerde ze Engels.

In 1988 werd haar eerste boek uitgegeven, A Great Deliverance, in het Nederlands vertaald als Totdat de dood ons scheidt. Dat zou het begin zijn van een indrukwekkende serie boeken met inspecteur Lynley in de hoofdrol, stuk voor stuk bestsellers.

Ze heeft inmiddels verschillende internationale prijzen ontvangen en haar boeken zijn in vele talen vertaald, waaronder in het Nederlands bij A.W. Bruna Uitgevers. Inmiddels zijn acht d…Lees verder op Wikipedia