Boek
Nederlands

Sofie en het geheime paard

Edward van de Vendel (auteur), Floor De Goede (illustrator), Ype Driessen (fotograaf)
+1
Sofie en het geheime paard
×
Sofie en het geheime paard Sofie en het geheime paard
In de reeks:
Doelgroep:
Vanaf 6-8 jaar
Sofie en haar vriendinnen moeten een paard in nood gaan redden. Maar niemand mag het weten. Met veel kleurige illustraties, stripjes en informatie over paarden. Voorlezen vanaf ca. 6 jaar, zelf lezen vanaf ca. 8 jaar.
Titel
Sofie en het geheime paard / Edward van de Vendel; met tek. van Floor de Goede, met fotostrips van Ype + Willem
Auteur
Edward van de Vendel
Illustrator
Floor De Goede
Fotograaf
Ype Driessen Willem Stam
Taal
Nederlands
Uitgever
Amsterdam: Querido, 2015
129 p. : ill.
ISBN
9789045118734 (hardback)

Besprekingen

Sofie is zo gek op pinguïns dat oma haar Pinguïnnetje noemt. Maar zoals al uit eerdere boeken over Sofie bleek, houdt ze van alle dieren en in dit stevige, vrolijk en speels uitgevoerde boek krijgen Sofie en haar drie vrienden via briefjes de oproep om een paard dat in nood zou zijn te redden. Met een beetje hulp van oom, maar zo zelfstandig mogelijk, pakken ze het probleem serieus aan. Dit hartverwarmende en spannende verhaal is met veel humor geschreven, en de vele leuke gekleurde stripachtige tekeningen, vaak met tekst erbij, kunnen niet overgeslagen worden. Ze verduidelijken hoe het avontuur verder verloopt. Tussendoor staan onder de verhaaltekst 'Dit is echt waar'-weetjes over paarden, met verwijzingen naar YouTube, en achterin staat een strip over de reddingsactie van Marrum. De gebruikelijke pinguïn-fotostrips zijn leuk maar verstoren de voortgang. Ze zouden beter passen als ze over paarden gingen. Ook de schutbladen doen mee, voorin worden de personen voorgesteld en achterin s…Lees verder

Sofie en het geheime paard

In dit vijfde deel van de Sofie-reeks wordt Sofie verrast door de vondst van een geheimzinnige envelop. 'Voor de 4 kinderen: een geheim avontuur' prijkt er op de voorzijde. In de brief die erin steekt, wordt strikte geheimhouding gevraagd en is er sprake van een dier in nood. De pinguïnclub - bestaande uit Sofie en haar twee beste vrienden Timmie en Billie - en hun extra bondgenoot, Ulrik, aarzelen niet en gaan op onderzoek uit.

Dit leuke deel van 'Sofie' komt misschien wat traag op gang, maar staat toch weer boordevol leuke passages. Tekeningen vullen het verhaal aan, inhoudelijk en ondersteunend. Fotostrips geven een apart hilarisch vervolgverhaal weer over papa pinguïn. Weetjes over paarden vullen gaatjes op en maken het boek informatief sterker. De uitnodiging om een filmpje over een aparte reddingsoperatie van een kudde paarden te gaan bekijken kan je niet links laten liggen. Uiteraard ook een fijn boek om samen te lezen.


Over Edward van de Vendel

CC BY-SA 3.0 - Foto van/door Wikidammer

Edward van de Vendel (Leerdam, 1 augustus 1964) is een Nederlands schrijver en vertaler van kinder- en jeugdboeken.

Biografie

Edward van de Vendel groeide op in Beesd, een dorpje in de Betuwe. Van de Vendel ging naar school in Culemborg. Daar was hij lid van het schoolcabaret en schreef hij liedjes. Vervolgens ging hij studeren aan de Pedagogische Academie en richtte hij samen met anderen een eigen school op in Heemstede.

Als kind was Van de Vendel geen fervent lezer. Toen hij wat ouder werd, ging hij echter steeds meer lezen. Vooral de boeken van Guus Kuijer, Paul Biegel, Wim Hofman, Els Pelgrom en de jeugdromans van Imme Dros vond hij aantrekkelijk. Zelf is hij van mening dat invloeden van Kuijer, Biegel en Hofman qua stijl in zijn werk terug te vinden zijn.

Hij droomde ervan voetballer of zanger te zijn, maar dit was niet voor hem weggelegd. Toen ging hij, net als zijn vader en moeder, in het onderwijs werken. H…Lees verder op Wikipedia

Suggesties