Boek
Nederlands

Kalfje, veulentje

Edward van de Vendel (auteur), Marleen Felius (illustrator)
+1
Kalfje, veulentje
×
Kalfje, veulentje Kalfje, veulentje
Doelgroep:
Vanaf 3-5 jaar
Genre:
Een pasgeboren kalfje en een veulentje worden schoongelikt door hun moeders en zetten voorzichtig hun eerste stapjes. Prentenboek met bijzondere, sfeervolle illustraties en eenvoudige, ontroerende tekst op rijm. Vanaf ca. 3 t/m 5 jaar.
Onderwerp
Paarden, Koeien
Titel
Kalfje, veulentje
Auteur
Edward van de Vendel
Illustrator
Marleen Felius
Taal
Nederlands
Uitgever
Wielsbeke: De Eenhoorn, 2015
[28] p. : ill.
ISBN
9789462910591 (hardback)

Besprekingen

Bijzonder mooi uitgevoerd, vierkant prentenboek. In woord en beeld kunnen peuters en hun volwassen begeleiders de geboorte en de eerste levensuren en -dagen van een kalfje en een veulentje volgen. Het centrale gegeven is de kern van nieuw leven, met alle breekbaarheid en emoties en stilmakende kracht die daarvan uitgaat: of het nu mensen betreft of dieren – in dit geval dieren van de boerderij die op de een of andere manier (nog) dicht bij de belevingswereld van peuters staan. Dit prentenboek is mooi van taal – heel summier woordgebruik, treffende tekst, die op een onnadrukkelijke, bijna verborgen manier rijmt, wat lezen en herlezen, voorlezen en vertellen extra ritme, accent en herkenning geeft. De illustraties zijn wondermooi – kleurig, lief, realistisch, springerig, levendig, in een combinatie van diverse technieken (van pastel tot aquarel en inkt). Dit prentenboek is een juweel voor jonge kinderen, van de hand van twee grootmeesters van woord en beeld. Hier zou ieder jong kind ken…Lees verder

Over Edward van de Vendel

CC BY-SA 3.0 - Foto van/door Wikidammer

Edward van de Vendel (Leerdam, 1 augustus 1964) is een Nederlands schrijver en vertaler van kinder- en jeugdboeken.

Biografie

Edward van de Vendel groeide op in Beesd, een dorpje in de Betuwe. Van de Vendel ging naar school in Culemborg. Daar was hij lid van het schoolcabaret en schreef hij liedjes. Vervolgens ging hij studeren aan de Pedagogische Academie en richtte hij samen met anderen een eigen school op in Heemstede.

Als kind was Van de Vendel geen fervent lezer. Toen hij wat ouder werd, ging hij echter steeds meer lezen. Vooral de boeken van Guus Kuijer, Paul Biegel, Wim Hofman, Els Pelgrom en de jeugdromans van Imme Dros vond hij aantrekkelijk. Zelf is hij van mening dat invloeden van Kuijer, Biegel en Hofman qua stijl in zijn werk terug te vinden zijn.

Hij droomde ervan voetballer of zanger te zijn, maar dit was niet voor hem weggelegd. Toen ging hij, net als zijn vader en moeder, in het onderwijs werken. H…Lees verder op Wikipedia