Boek
Nederlands

Moord op een chirurg

Ed van Eeden (auteur), Maran Olthoff (auteur)
De Amsterdamse rechercheurs Oscar Graanoogst en Hendrick Zijlstra onderzoeken de moord op een bekende chirurg die dood in zijn appartement is gevonden.
Titel
Moord op een chirurg
Auteur
Ed van Eeden Maran Olthoff
Taal
Nederlands
Editie
3
Uitgever
Utrecht: De Fontein, 2013
141 p.
ISBN
9789026133763 (paperback)

Besprekingen

De rechercheurs Oscar Graanoogst en Hendrick Zijlstra onderzoeken de moord op een bekende chirurg die dood in zijn appartement is gevonden. De man blijkt veel vijanden te hebben. En dan heeft Zijlstra het ook nog een moeilijk in zijn privé-leven. Onderhoudend verhaal dat in al zijn facetten voortborduurt op de populaire Baantjerreeks: moord in Amsterdam op een voor iedereen bekende locatie, onderzoek door doorgewinterde Amsterdamse rechercheurs van wie er een zelfs het neefje is van de beroemde De Cock, een Amsterdamse sfeervolle achtergrond. Het taalgebruik is eenvoudig, de karakters en de verhaallijnen zijn voorspelbaar. Voor fans van de ‘oude’ Baantjerreeks; zij zullen niet teleurgesteld worden want ook dit zesde deel uit deze reeks leest lekker weg. Kleine druk.

Over Ed van Eeden

Ed van Eeden (pseudoniem: Steven Klamm) (Nijmegen, 12 juni 1957) is een Nederlands schrijver, vertaler en journalist.

Biografie

Ed van Eeden werd in Nijmegen geboren in 1957 en studeerde Nederlands, filosofie en algemene literatuurwetenschap. Van Eeden werkt sinds 1989 als freelance literair journalist, vertaler en publicist. Hij debuteerde als romanschrijver in 1999 met De Vogelspin. Vanaf 1999 publiceerde van Eeden onder het pseudoniem Steven Klamm ook een reeks griezelboeken voor de jeugd. In 2000 verscheen zijn eerste politieroman Dossier jeugdbende, tevens het eerste deel van de reeks DISTRICT NOORD. In 2001 verschenen deel 2 en 3, in 2002 deel 4.

Bibliografie

  • De vogelspin (1999)
  • Klappertanden: Overal spinnen (1999, jeugdboek onder het pseudoniem Steven Klamm)
  • Klappertanden: Stemmen in je hoofd (2000, jeugdb…Lees verder op Wikipedia