De stille elite

Donna Leon (auteur), Paula Vanden Borre (verteller)
Commissaris Brunetti wordt geconfronteerd met de dood van een jongeman die op een particuliere militaire academie zat.
Titel
De stille elite
Auteur
Donna Leon
Verteller
Paula Vanden Borre  (inlezer)
Taal
Nederlands
Oorspr. taal
Engels
Oorspr. titel
Uniform justice
Distributeur
Brussel: Luisterpunt, 2003
1 cd
Speelduur
10:19:00
Aantekening
Stem: Vrouw Vlaamse stem

Andere formaten:

Besprekingen

Commissaris Brunetti van de Venetiaanse politie wordt geconfronteerd met een ogenschijnlijke zelfmoord van een jonge cadet op een elitaire, militaire school. De zwijgzaamheid van diens medestudenten, de inhoud van een rapport dat de vader van de overledene ooit schreef en corruptie binnen het leger doen hem vermoeden dat er meer aan de hand is. Een spannende 'crime story' met een menselijke commissaris in de hoofdrol. Een vernuftig, doch wat ingewikkeld plot leidt naar een sterke finale. Goede sfeertekening van Venetië. Kleine druk.

Over Donna Leon

CC BY-SA 2.5 - Foto van/door Mariusz Kubik, http://www.mariuszkubik.pl

Donna Leon (28 september 1942, Mont Clair, New Jersey) is een Amerikaanse schrijfster van detectiveromans die zich afspelen in Venetië. De hoofdpersoon is Commissario Guido Brunetti. Donna Leon woonde meer dan 30 jaar in Venetië en woont nu in een klein dorp in Zwitserland. Zij was docent Engelse literatuur aan de University of Maryland University College – Europe (UMUC-Europe) in Italië en werkte vervolgens als professor van 1981 tot 1999 bij de Amerikaanse militaire basis van Vicenza. Ze stopte met lesgeven om zich te concentreren op het schrijven en andere culturele activiteiten op het gebied van muziek (met name barokmuziek).

Commissario Brunetti

De Commissario Brunetti-romans spelen zich allemaal in en rond Venetië af. Ze zijn in het Engels geschreven en vertaald in veel talen, maar op verzoek van Donna Leon niet in het Italiaans. Elke roman geeft de schrijfster de gelegenheid om de minder prettige…Lees verder op Wikipedia