Boek
Nederlands

Mijn eerste kidkatgroeiboek : ik lees het zelf!

Dirk Neyens (auteur), Eric Bouwens (illustrator)
+1
Mijn eerste kidkatgroeiboek : ik lees het zelf!
×
Mijn eerste kidkatgroeiboek : ik lees het zelf! Mijn eerste kidkatgroeiboek : ik lees het zelf!

Mijn eerste kidkatgroeiboek : ik lees het zelf!

In de reeks:
Doelgroep:
Vanaf 6-8 jaar
Titel
Mijn eerste kidkatgroeiboek : ik lees het zelf!
Auteur
Dirk Neyens
Illustrator
Eric Bouwens
Taal
Nederlands
Editie
1
Uitgever
Leuven: Davidsfonds /Infodok, 2012
128 p. : ill.
ISBN
9789059084544 (hardback)

Besprekingen

Oorspronkelijk is ‘Kid Kat’ een reeks voor kinderen vanaf acht jaar met de gelijknamige kat als geheim agent in de hoofdrol. Nu is er dit groeiboek dat thuishoort in een serie van met de lezer meegroeiende boeken.. De eerste verhalen zijn geschreven in AVI lees niveau 0, de laatste in AVI 5. Geleidelijk aan worden er elementen geïntroduceerd: eerst enkel woorden, dan korte zinnetjes. Woorden die uit verschillende lettergrepen bestaan worden op een lager niveau nog gesplitst. Vanaf niveau 3 worden hoofdletters gebruikt. Zinnen groeien in lengte en ook het aantal gebruikte pagina’s per hoofdstuk – op niveau 0 zijn dat er twee – stijgt met het niveau. Door verschillende moeilijkheidsgraden in één boek te vatten, blijft het langer bruikbaar. Op zich is dat een interessant concept. Het is handig, want je hebt slechts één boek nodig om verschillende moeilijkheidsgraden bij het lezen te overbruggen en dat aan de hand van een verhaal dat zich over de niveaus heen ontwikkelt. Het begint met Ki…Lees verder
Geheim agent Kid Kat maakt spannende avonturen mee. Hij gaat achter boeven aan en lost een ontvoering op. Alle personages zijn dieren, die zich als mensen gedragen. Vooral in het begin zijn er veel verhaallijnen. Dit maakt het verhaal warrig. Ook zijn er veel personages; deze worden wel aan het begin allemaal voorgesteld. Het verhaal is af en toe gewelddadig: regelmatig wordt er geschoten met pistolen en er worden bommen gegooid. De verteltrant heeft iets weg van de populaire Stilton-verhalen. Het leesniveau van het boek loopt gradueel op van AVI-Start tot AVI-M5. Het begint met losse woorden bij plaatjes. Leestekens worden vanaf het begin gebruikt, hoofdletters vanaf AVI-E3. De pagina’s zien er aantrekkelijk uit door de kleurrijke illustraties. Onderdeel van een serie groeiboeken. Over Kid Kat, die de verhalen zelf vertelt, zijn meerdere titels verschenen voor oudere kinderen. www.kidkat.be. Stoere verhalen voor kinderen vanaf ca. 6 jaar.

Mijn eerste Kidkatgroeiboek

Dit leesgroeiboek heeft zes niveaus: van AVI 0 tot en met AVI 5. Ieder niveau krijgt een ander kleurtje. De belevenissen van geheimagent Kid Kat zitten vol spanning, avontuur en fantasie. De verhalen beginnen met makkelijke zinnen, worden moeilijker en groeien mee met het leesniveau van de kinderen. Alleen niet zo handig dat die eerrste lezers dan telkens moeten wachten tot ze het volgende niveau machtig zijn! De kleurrijke illustraties van Eric Bouwens zijn humoristisch en stimuleren het leesplezier. Kid Kat is een spion die samen met zijn partner Big op zoek gaat  naar Tony, de hond, een dief. Tony stal al de vis in de loods. Voor grote opdrachten helpen Kop Kat, Ries, Zoem en Haas mee. Ze maken puddingbommen om de vijand af te schrikken. De woordkeuze is allergekst. Kid Kat en zijn liefje Maria eten graag muizenoortjes en Big houdt van moddergum en platte schillen, soms van het vuil tussen zijn tenen ... Ja gekker kan het niet.