Boek
Nederlands

Nijntje flapjesboek : een cadeau voor iedereen

Dick Bruna (auteur)
+1
Nijntje flapjesboek : een cadeau voor iedereen
×
Nijntje flapjesboek : een cadeau voor iedereen Nijntje flapjesboek : een cadeau voor iedereen

Nijntje flapjesboek : een cadeau voor iedereen

In de reeks:
Doelgroep:
Vanaf 0-2 jaar
Nijntje en haar vriendjes zijn dol op cadeautjes uitpakken. Ze krijgen allemaal iets. Wat zou er in hun pakjes zitten? Kijk maar gauw achter de flap.
Onderwerp
Cadeautjes
Titel
Nijntje flapjesboek : een cadeau voor iedereen
Auteur
Dick Bruna
Taal
Nederlands
Uitgever
Amsterdam: Mercis Publishing, 2021
[12] p. : ill.
ISBN
9789056478735 (hardback)

Over Dick Bruna

CC BY-SA 3.0 - Foto van/door Dolph Kohnstamm

Hendrik Magdalenus (Dick) Bruna (Utrecht, 23 augustus 1927 – aldaar, 16 februari 2017) was een Nederlandse grafisch vormgever, tekenaar en schrijver van kinderboeken. Hij werd wereldberoemd met zijn kinderboekjes over nijntje.

Levensloop

Bruna werd geboren als oudste zoon van de uitgever Abs Bruna (1902-1996). Zijn roepnaam was aanvankelijk Henk. In zijn jeugd was hij wat gezet, daarom noemde zijn moeder hem Dikkie. In de Tweede Wereldoorlog zat het gezin enkele jaren ondergedoken in Loosdrecht, omdat de vader Arbeitseinsatz in Duitsland wilde voorkomen. Na de oorlog vervolgde Bruna zijn middelbareschoolopleiding maar daar stopte hij al snel mee. Het was de bedoeling dat hij in de voetsporen van zijn vader, grootvader en overgrootvader zou treden en uitgever zou worden. Om zich hierop voor te bereiden vertrok Bruna naar Londen en Parijs. In Parijs bezocht hij veelvuldig allerlei musea, wat hem ertoe aanzette om kunstenaar te w…Lees verder op Wikipedia