Beschrijving van hilarische en aangrijpende momenten uit het leven van de auteur, met zijn familie, vrienden en toevallige passanten.
Onderwerp
Sedaris, David
Titel
Calypso
Auteur
David Sedaris
Vertaler
Tjadine Stheeman
Taal
Nederlands
Oorspr. taal
Engels
Oorspr. titel
Calypso
Uitgever
Amsterdam: Lebowski Publishers, 2018
220 p.
ISBN
9789048844128 (paperback) 9789048855711 (paperback)

Besprekingen

David Sedaris laat zien hoe onvoorstelbaar grappig en bijzonder het dagelijkse leven kan zijn. Als je er maar oog voor hebt en de verhalen weet te vertellen: Sedaris speciale gave. In onnavolgbaar lichtvoetige, sardonische en soms bijna cru directe literaire schetsen beschrijft hij hilarische en aangrijpende momenten uit zijn leven, met zijn familie, vrienden en toevallige passanten. Sedaris bezit een fenomenale opmerkingsgave, nieuwsgierigheid, communicatieve kracht en dito pen. Als hij vertelt over een gebeurtenis of ontwikkeling die zijn aandacht getrokken heeft, evolueert de kleinste gebeurtenis tot iets opmerkelijks. Hij zet vraagtekens en associeert vrijelijk, zodat elk voorval uit kan groeien tot een ethisch of moreel vraagstuk, dat hij dan van alle kanten bekijkt. Of het groeit uit tot een herkenbaar algemeen menselijk gebeuren, dat de anekdote uittilt boven het persoonlijke en zo universele waarde verleent. Desondanks blijft het een vlot en toegankelijk boek vol humor en sapp…Lees verder

Over David Sedaris

CC BY-SA 2.0 - Foto van/door WBUR

David Sedaris (New York, 26 december 1956) is een Amerikaans humoristisch schrijver. Veel van zijn humor bestaat uit autobiografisch materiaal over zijn grote familie van Griekse afkomst, uit zelfspot, zijn vele baantjes en zijn leven in Frankrijk met zijn partner Hugh Hamrick.

Jeugd

David Sedaris werd geboren in Binghamton, New York, als zoon van Lou en Sharon Sedaris. Hij groeide op in Raleigh, North Carolina. David Sedaris is half Grieks, half Amerikaans. Zijn moeder was protestant en zijn vader is Grieks-orthodox.

Sedaris groeide op in een buitenwijk van Raleigh (North Carolina). Hij is het tweede kind in een gezin van zes kinderen. Zijn oudere zus is Lisa, daarna volgen Gretchen, Amy, Tiffany en Paul (die ook wel Haantje wordt genoemd, of zichzelf zo noemt). In zijn tiener- en twintigerjaren hield David Sedaris zich half-en-half bezig met visuele en performance kunst. Zijn gebrek aan talent beschrijft hij in verschillen…Lees verder op Wikipedia