Boek
Nederlands

Het duel der magiërs

Christian Jacq (auteur), Marga Blankestijn (vertaler)
De zwarte magiër, die op het punt staat door Farao Ramses II tot minister benoemd te worden, beraamt een moordaanslag op de farao, wat diens jonge zoon Setne probeert te voorkomen.
Onderwerp
Egypte ; oudheid
Titel
Het duel der magiërs
Auteur
Christian Jacq
Vertaler
Marga Blankestijn
Taal
Nederlands
Oorspr. taal
Frans
Oorspr. titel
Le duel des mages
Uitgever
Amsterdam: Xander, 2018
206 p.
ISBN
9789401608862 (paperback)

Besprekingen

Het vierde deel van de reeks ‘Setne’, die zich afspeelt in het oude Egypte ten tijde van farao Ramses II. De magiër Kekous is nog steeds van plan de farao te vermoorden met behulp van de vele Syrische havenarbeiders, maar hij wordt tegengewerkt door de jongste zoon van Ramses, Setne. Om zijn doel te bereiken ontvoert hij zijn eigen dochter Sekhet, de verloofde van prins Setne, en onderwerpt haar zelfs aan marteling om haar tot meewerken te dwingen. Maar ook de prins als opperpriester van de god Toth bezit magische krachten, die hij hard nodig heeft om de vijand te kunnen bedwingen. De verteller is als het ware een Egyptenaar voor wie zwarte en witte magie en andere bovennatuurlijke krachten realiteit zijn en waarbij ook sommige dieren een belangrijke rol kunnen spelen. Dat de schrijver (1947) egyptoloog is en dus grote kennis van zaken heeft, valt uit bijna iedere pagina op te merken. Daarnaast vertelt hij een spannend en verrassend verhaal. Kennis van de eerdere drie* delen is aan te…Lees verder

Over Christian Jacq

CC BY-SA 2.0 - Foto van/door ActuaLitté

Christian Jacq (bij Parijs, 28 april 1947) is een Frans schrijver en egyptoloog.

Op jonge leeftijd raakte hij gefascineerd door het Oude Egypte. Hij las het boek History of Ancient Egyptian Civilization van Jacques Pirenne en besloot egyptoloog te worden. Ook wilde hij graag schrijven over Egypte. Op zijn achttiende had hij al acht boeken geschreven.

Samen met zijn vrouw richtte hij het Institut Ramses op. Dit instituut wil alle historisch waardevolle sites in Egypte fotografisch vastleggen, zodat die voor het nageslacht bewaard blijven, terwijl ze anders voorgoed verloren zouden gaan.

Christian Jacq heeft een doctoraat in egyptologie aan de Sorbonne.

In Nederland is Christian Jacq bekend van de vijfdelige Ramses-serie. Hierin wordt, sterk geïdealiseerd overigens, het leven van farao Ramses II geportretteerd in romanvorm. De boeken van Jacq worden uitgegeven bij Luitingh-Sijthoff. Ook bekend is de trilogie De Rechter van Egypte…Lees verder op Wikipedia