Boek
Nederlands

De weg van de draak

Chris Bradford (auteur), Jet Matla (vertaler)
+1
De weg van de draak
×
De weg van de draak De weg van de draak
In de reeks:
Doelgroep:
Vanaf 12-14 jaar
Jack (14) en zijn vrienden Akiko en Yamato worden in het 17e eeuwse Japan verder opgeleid tot samoerai. Alles wat hij op school heeft geleerd, moet hij nu in de praktijk brengen. Vanaf ca. 12 jaar.
Titel
De weg van de draak
Auteur
Chris Bradford
Vertaler
Jet Matla
Taal
Nederlands
Oorspr. taal
Engels
Oorspr. titel
The way of the dragon
Editie
4
Uitgever
Amsterdam: Boekerij, 2015
359 p.
ISBN
9789022567739 (paperback)

Besprekingen

Het derde deel van de belevenissen van Jack Fletcher (14), die in 1611 de enige overlevende was van een Engels schip dat bij de kust van Japan werd overvallen door ninjapiraten onder leiding van Dokugan Ryu. In dit spannende deel wordt Jack niet alleen opgeleid tot samoerai, maar moet hij ook daadwerkelijk vechten in een oorlog tussen verschillende machthebbers. Daarnaast is er zijn strijd tegen de ninja Dokugan Ryu, van wie hij de ‘rutter’ (boek met vaarroutes) van zijn vader wil terugkrijgen. Buiten de vechtsport staan de Japanse cultuur en beschaving centraal. Jack leert met twee zwaarden vechten en ervaart tot wat voor opoffering de Japanse eer kan leiden. Achter in het boek uitleg over de haiku en het Japans (inclusief verklarende woordenlijst). Dat er een vervolg* komt, wordt duidelijk aan het eind van het verhaal. Dit deel is weer meeslepend geschreven. Met een kaart van Japan in de 17e eeuw. Technisch en inhoudelijk is het verhaal goed leesbaar voor jongeren vanaf ca. 12 jaar,…Lees verder

De jonge Samoerai. De weg van de Draak

In dit derde deel wordt de sfeer in Japan steeds grimmiger. Verschillende daimios, feodale heersers, proberen de macht naar zich toe te trekken, en hun gebied te verruimen. Tegen deze achtergrond vervolmaken de aangespoelde Engelsman Jack en zijn vrienden Akiko, Yamato, Yori, maar evengoed zijn vijand Kazuki en nog heel wat meer jonge samoerai zich gedreven verder in de krijgskunst en de gedragscode van de Bushido. Jacks vriendschap met Yori wordt uitgediept, en zijn gevoelens voor Akiko worden aangewakkerd, alleen al door de diepe jaloezie die hij voelt voor nieuwkomer Takuan, die Akiko helemaal lijkt in te palmen. Wanneer op een nacht de school in brand gestoken wordt, komt het tot een gevecht op leven en dood met zijn aartsvijand Kazuki en diens aanhangers. Uiteindelijk moeten de jonge samoerai van de Niten Ichi Ryu hun verworvenheden toetsen aan de realiteit als strijdkrachten in de oorlog die uitbreekt. Wanneer Jack de rutter van zijn vermoorde vader opnieuw in handen krijgt, dri…Lees verder

Over Chris Bradford

Chris Bradford (Aylesbury, 23 juni 1974) is een Engels schrijver, muzikant en houdt zich bezig met Japanse vechtkunst. Hij is vooral bekend van zijn reeks Young Samurai, vertaald als De Jonge Samoerai.

Biografie

Chris Bradford beoefent sinds zijn zevende oosterse vechtsporten, zoals shotokan, muay thai, aikido en tai-jutsu. Op dit moment beoefent hij ook Iaido en wado-ryu.

Voor hij fulltime schrijver werd, was hij professioneel songwriter en zanger. Hij heeft onder andere liedjes geschreven voor Iain Archer (Snow Patrol) en Graham Gouldman (10cc). Hij zong zelf met James Blunt. Hij heeft ook boeken geschreven over muziek.

Op dit moment is hij schrijver. Zijn eerste leesboek is verschenen in 2008 als het eerste deel in de serie De Jonge Samoerai. Deze reeks is ondertussen afgerond en Bradford werkt aan twee andere reeksen.

Bibliografie

Suggesties