Boek
Nederlands

Levend dood in Dallas

Charlaine Harris (auteur), Marion Drolsbach (vertaler)
Een Amerikaans barmeisje dat is verloofd met een vampier, werkt op verzoek van enkele vampiers mee aan de opsporing van een door rivalen ontvoerde soortgenoot.
Titel
Levend dood in Dallas
Auteur
Charlaine Harris
Vertaler
Marion Drolsbach
Taal
Nederlands
Oorspr. taal
Engels
Oorspr. titel
Living dead in Dallas
Editie
1
Uitgever
Amsterdam: Luitingh Fantasy, 2011
287 p.
ISBN
9789024532803 (paperback)

Besprekingen

Sookie is serveerster in een bar. Ze leest gedachten van anderen hetgeen haar relaties met mensen verstoort. Vampiers zijn uit de kast gekomen door het drinken van TrueBlood, een Japanse synthetische variant, waardoor ze geen mensenbloed meer nodig hebben, maar daar is niet iedereen van overtuigd. Sookie is al een poosje samen met vampier Bill, maar ontdekt dat de vampierwereld heel wat duistere kanten heeft die ze niet kent. In Dallas is een vampier ontvoerd door een anti-vampierssekte, en Sookie wordt gebruikt om mensen telepatisch te ondervragen. Verder zijn er nog een moord op een zwarte homoseksueel, en een oude Griekse godin die wraak wil, en nog heel wat meer. Tweede deel van een continue reeks, begonnen met 'Date met de dood'* na het succes van de televisiereeks 'True Blood'. Griezel, actie, heel wat seks zonder dat het pornografisch wordt. Heel leuk leesbaar met originele inzichten hoe mensen en vampiers de wereld bekijken. Sookie is een fantastisch personage: sterk en toch k…Lees verder

Over Charlaine Harris

Charlaine Harris (Tunica, 25 november 1951) is een auteur van thrillers. Ze groeide op in de delta van de Mississippi. Oorspronkelijk schreef ze vooral gedichten: over geesten en nadien over tienerangsten. Toen ze naar Rhodes College in Memphis (Tennessee) ging, schreef ze toneelstukken. Enkele jaren later begon ze boeken te schrijven in het zogenaamde urban fantasy-genre.

Ze schreef twee series: Sookie Stackhouse (verfilmd als de HBO-serie True Blood) en Harper Connelly.

Bibliografie

Aurora Teagarden

  • Real Murders (1990)
  • A Bone to Pick (1992)
  • Three Bedrooms, One Corpse (1994)
  • The Julius House (1995)
  • Dead Over Heals (1996)
  • A Fool and His Honey (1999)
  • Last Scene Alive (2002)
  • Poppy Done to Death (2003)
  • All The Little LiarsLees verder op Wikipedia

Suggesties