Twee documentairemakers volgen een jonge vrouw die net als de Australische liervogel allerlei geluiden kan imiteren.
Titel
Liervogel
Auteur
Cecelia Ahern
Vertaler
Daniëlle Stensen
Taal
Nederlands
Oorspr. taal
Engels
Oorspr. titel
Lyrebird
Uitgever
Amsterdam: Prometheus, 2018
397 p.
ISBN
9789044635065 (paperback)

Besprekingen

De documentairemakers Solomon en Bo keren terug naar Gougane Barra in Cork (Ierland), waar ze drie jaar eerder een programma hebben gemaakt over de bejaarde tweelingbroers Joe en Tom Toolin op hun boerderij. Tom is nu overleden en ze willen zijn begrafenis filmen. Ze ontdekken een afgelegen cottage bij de boerderij, waar de 26-jarige Laura Button woont, die net als de Australische liervogel allerlei geluiden kan imiteren. Een bijzonder talent, concluderen ze, en nodigen haar uit mee naar Dublin te gaan, waar ze aan een talentenjacht deelneemt en de televisieploeg haar zelfs naar Australië laat reizen om met een echte liervogel gefilmd te worden. Gaandeweg komt de lezer steeds meer te weten over Laura’s verleden. Duidelijke karaktertekeningen en mooie beschrijvingen van het contrast tussen het leven op het Ierse platteland en in het hectische Dublin, waar Laura’s leven beheerst wordt door de naar eigen roem en succes strevende tv-producenten. De liervogel voegt ook een magisch-realisti…Lees verder

Over Cecelia Ahern

Cecelia Ahern (Dublin, 30 september 1981) is een Iers schrijfster.

Ahern is de dochter van de voormalige Ierse premier Bertie Ahern en Miriam Kelly. Haar oudere zus Georgina is getrouwd met Westlifes Nicky Byrne. Ahern heeft op dit moment een relatie met David Keoghan.

In 2000 was ze lid van de Ierse popgroep Shimma, waarmee ze de derde positie behaalde in de Ierse nationale finale van het Eurovisiesongfestival. Ahern was de bedenker en van 2007 tot en met 2009 producente van de Amerikaanse televisieserie Samantha Who?.

Schrijverscarrière

In 2001 schreef Ahern haar eerste boek PS, I Love You. Het boek werd verfilmd als P.S. I Love You met in de hoofdrol Hilary Swank en Gerard Butler. Ook haar boek Where Rainbows End werd verfilmd in 2014 onder de titel Love, Rosie.

Bibliografie