Boek
Nederlands

Blauwe dagen

Caja Cazemier (auteur)
+1
Blauwe dagen
×
Blauwe dagen Blauwe dagen

Blauwe dagen

Caja Cazemier (auteur)
Doelgroep:
Vanaf 12-14 jaar
Janna (14) zit al een tijdje niet lekker in haar vel. Als haar vriendje het uitmaakt, komt dat hard aan. Zie je wel, denkt ze, ik ben lelijk en niet de moeite waard. Op een gegeven moment kan ze nergens meer van genieten, ze sleept zich door de dagen. Toch komt de diagnose ‘depressieve stoornis’ als een schok.
De weg uit het dal is lang en zwaar. Maar met de juiste hulp leert Janna zichzelf
Titel
Blauwe dagen
Auteur
Caja Cazemier
Taal
Nederlands
Uitgever
Amsterdam: Uitgeverij Ploegsma, © 2020
216 p.
ISBN
9789021680583 (hardback)

Over Caja Cazemier

CC BY-SA 4.0 - Foto van/door Baeke

Caja Cazemier (Spijkenisse, 5 september 1958) is een Nederlandse schrijfster van jeugdboeken.

Biografie

Caja Cazemier groeide op in Groningen en woont in Leeuwarden. Na de middelbare school studeerde ze Nederlandse taal- en letterkunde. Tijdens haar studie besteedde ze veel aandacht aan jeugdboeken. Ze schreef een scriptie met als titel: Gemengde gevoelens. Jeugdliteratuur voor meisjes in de puberteit. Na haar studie werkte Cazemier twaalf jaar als lerares Nederlands. Sinds 2002 besteedt ze al haar tijd aan het schrijven van boeken.

Cazemier schrijft voor jongeren tussen de 11 en 16 jaar. Haar verhalen gaan vrijwel allemaal over onderwerpen waarmee jongeren op die leeftijd mee te maken kunnen hebben: de brugklas, verliefdheid, seksualiteit, alcohol, drugs en lachgas, online daten, sociale media, depressie, uitgaansgeweld, loverboys, online pesten, gescheiden ouders, rouwverwerking, enzovoort. Het zijn realistische …Lees verder op Wikipedia