E-boek
Nederlands

De dame met het hondje en andere verhalen

Anton Tsjechov (auteur), Tom Eekman (vertaler), Aai Prins (vertaler)
In De dame met het hondje onderzoekt Tsjechov de aard van liefde buiten het huwelijk vanuit een romantisch idealisme en angst voor desillusie. In andere verhalen, zoals Het huis met de mezzanine, schetst hij juist een levendig beeld van het dagelijks leven van de armen in Rusland en hun weerloosheid tegen uitbuiting van bovenaf. Niemand was zo virtuoos met het korte verhaal als Anton Tsjechov. Ru
Titel
De dame met het hondje en andere verhalen
Auteur
Anton Tsjechov
Vertaler
Tom Eekman Aai Prins Anne Stoffel
Taal
Nederlands
Oorspr. taal
Russisch
Editie
Eerste afzonderlijke druk
Uitgever
[Plaats van uitgave niet vastgesteld]: Uitgeverij G.A. Van Oorschot B.V., 2020 | Andere uitgaves
ISBN
9789028251076
CloudLibrary
3fkv2g9

Andere formaten:

Over Anton Tsjechov

Anton Pavlovitsj Tsjechov (Russisch: Анто́н Па́влович Че́хов) (Taganrog, 29 januari 1860 – Badenweiler, 15 juli 1904) was een Russisch schrijver, voornamelijk van toneelstukken en korte verhalen. Met name als schrijver van korte verhalen wordt Tsjechov algemeen beschouwd als een der grootsten uit de literatuurgeschiedenis, door menigeen zelfs als de grootste.

Biografie

1860: Taganrog

Anton Pavlovitsj Tsjechov werd geboren in Taganrog, een havenstad in Zuid-Rusland aan de zee van Azov, als derde zoon van een kruidenier die zich had vrijgekocht uit lijfeigenschap. In 1876 vluchtte zijn vader voor schuldeisers naar Moskou. Anton bleef in Taganrog om er het gymnasium af te maken. Drie jaar later, in 1879, voegde de jonge Tsjechov zich bij zijn familie in Moskou en startte met een studie medicijnen.

In een bekende brief aan zijn latere uitgever Soevorin, gedateerd 7 januari 1889, deed h…Lees verder op Wikipedia