Boek
Nederlands

Crocodile tears

Anthony Horowitz (auteur)
+1
Crocodile tears
×
Crocodile tears Crocodile tears
In de reeks:
Doelgroep:
Vanaf 12-14 jaar
Genre:
Jeugdspion Alex Rider (14) ontmoet de oprichter van hulporganisatie 'First Aid'. Na deze ontmoeting raakt Alex verstrikt in allerlei spannende avonturen en roept de hulp en bescherming van MI6 in. Vanaf ca. 12 jaar.
Onderwerp
Spioneren
Titel
Crocodile tears
Auteur
Anthony Horowitz 1955-
Taal
Nederlands
Oorspr. taal
Engels
Oorspr. titel
Crocodile tears
Uitgever
Hasselt: Clavis, 2010
311 p. : ill
ISBN
9789044813012 (hardback)

Besprekingen

Voor wie Alex Rider nog niet kent uit een van de eerder verschenen zeven delen waarin zijn avonturen beschreven worden: hij is veertien jaar, zijn ouders zijn overleden en via een oom is hij betrokken geraakt bij de afdeling Speciale Operaties van MI6, de Britse geheime dienst. Een jongen van zijn leeftijd hoort natuurlijk op school te zitten maar zijn afwezigheid wordt door de geheime dienst gedekt met vervalste doktersbriefjes. Als Alex Rider het verhaal binnenkomt, ziet het leven er rustig uit. Hij logeert tijdens de kerstvakantie bij kennissen en zal na de vakantie weer gewoon naar school gaan. Maar eerst gaat hij mee naar een groot oudejaarsfeest op een oud Schots kasteel. Het wordt gegeven door de puissant rijke Desmond McCain die aan het hoofd staat van een wereldwijde hulporganisatie. McCain is een tot bekering gekomen fraudeur die zichzelf ook maar meteen tot geestelijke heeft benoemd. Alex is in gezelschap van een vriendinnetje en haar vader, een journalist die bezig is aan …Lees verder
In India wordt een aanslag gepleegd op een kerncentrale waarbij veel doden vallen. De organisatie 'First Aid' biedt direct hulp aan. De 14-jarige Alex Rider is in Schotland waar hij Oud en Nieuw viert. Hij ontmoet daar Desmond McCain, de oprichter van 'First Aid'. Ook duikt de journalist Harry Bulman op, die het verleden van Alex als jeugdspion/agent bekend wil maken. Alex roept de hulp en bescherming van MI6 in en dan raakt hij verstrikt in allerlei spannende avonturen. Achtste deel uit de serie rondom de avonturen van Alex Rider*. Alle boeken zijn enigszins volgens hetzelfde stramien opgebouwd. Alex komt in aanraking met gevaarlijke personages (die vaak karikaturaal worden neergezet) en rolt dan van het ene in het andere avontuur, waarbij het toeval vaak een grote rol speelt en bepaalde passages ongeloofwaardig overkomen. De spanning in dit vlotgeschreven verhaal wordt opgebouwd door veel cliffhangers te gebruiken. Voor de echte liefhebber van spionageverhalen vanaf ca. 12 jaar.

Alex Rider. Crocodile Tears

Alex is voor oudejaarsavond uitgenodigd op een gigantisch liefdadigheidsfeest in een Schots kasteel. Zijn gastheer is Desmond McCain, een ex-bokser en zakenman, die na verzekeringsfraude in de gevangenis is beland en zich daar tot priester heeft laten wijden. Na zijn vrijkomen heeft hij First Aid opgericht, een hulporganisatie die er een punt van maakt telkens als eerste ter plaatse te zijn als er waar ook ter wereld een ramp gebeurt. Alex’ kennismaking met de man is meteen een confrontatie, wanneer de veertienjarige Alex zijn gastheer voor schut zet door van hem te winnen bij het pokeren. En meer mag ik van deze achtste Alex Rider niet prijsgeven, de rest moet je echt zelf lezen. Al van op die eerste avond kom je in de rollercoaster van de tienerspion terecht, die zoals naar goede gewoonte pas stopt bij het allerlaatste hoofdstuk. Je verzetten heeft geen zin, je kan alleen maar meegesleept worden. Daarvoor zorgt de niet aflatende stroom van actie, en de uiterst filmische stijl van…Lees verder

Over Anthony Horowitz

Anthony Horowitz (Stanmore (Groot-Londen), 5 april 1955) is een Britse schrijver. Hij schrijft jeugdboeken, maar ook romans voor volwassenen en scenario's voor televisie (waaronder Midsomer Murders, Agatha Christie's Poirot, Crime Traveller, Crossbow, Foyle's War en Robin of Sherwood).

Levensloop

Horowitz had op zijn negen jaar een klacht ingediend voor aanranding. Hij werd geboren in een Joodse familie, afkomstig uit Estland. Zijn vader was zakenman. Op zijn achtste werd hij door zijn ouders naar een streng internaat in Harrow gestuurd. Hij had een hekel aan school, en was er dan ook heel ongelukkig. Later studeerde hij aan de Universiteit van York en werkte daarna acht jaar als tekstschrijver bij een reclamebureau. Toen zijn boeken eenmaal goed verkochten, stopte hij met werken als tekstschrijver. Tegenwoordig schrijft hij kinderboeken en verhalen voor televisieseries.

De M…Lees verder op Wikipedia