Boek
Nederlands

De meisjes : zeven sprookjes

Annet Schaap (auteur)
+1
De meisjes : zeven sprookjes
×
De meisjes : zeven sprookjes De meisjes : zeven sprookjes

De meisjes : zeven sprookjes

Doelgroep:
Vanaf 9-11 jaar
Genre:
Een schone slaapster die niet meer ontwaakt, een kikker die maar geen prins wordt, een meisje dat een monster is: Annet Schaap bewerkte zeven bekende sprookjes, vijf van de gebroeders Grimm en twee van Charles Perrault, tot verrassende vertellingen over zeven meisjes met allemaal hun eigen dromen en verlangens, meisjes die niet langer sprookjesfiguren zijn maar mensen van vlees en bloed.
Titel
De meisjes : zeven sprookjes / tekst en illustraties Annet Schaap
Auteur
Annet Schaap
Taal
Nederlands
Uitgever
Amsterdam: Em. Querido's Uitgeverij, 2021
247 p. : ill.
ISBN
9789045126692 (hardback)

Over Annet Schaap

CC BY-SA 4.0 - Foto van/door Vysotsky

Annet Schaap (Echteld, 27 februari 1965) is een Nederlands schrijver en illustrator.

Loopbaan

Schaap heeft zo'n 200 kinderboeken geïllustreerd, waaronder boeken van Francine Oomen, Jacques Vriens, Mieke van Hooft, Thea Dubelaar en Janneke Schotveld.

In 2017 debuteerde Annet Schaap als schrijver met het kinderboek Lampje. Hiermee won ze de Nienke van Hichtum-prijs. Het was de eerste keer dat deze prijs werd toegekend aan een debuut; in april 2018 werd bekendgemaakt dat zij ook de Woutertje Pieterse Prijs had gewonnen. Ten slotte kreeg zij op 2 oktober 2018 de Gouden Griffel voor dit boek, waarmee alle belangrijke prijzen die zij in Nederland had kunnen winnen naar haar toe gingen. In België won Annet Schaap de Boekenleeuw voor Lampje.

Geïllustreerde werken

Gesc…Lees verder op Wikipedia