Boek
Nederlands

De lentekriebels van Jens en Lin

Anneriek Van Heugten (auteur), Sanne Te Loo (illustrator)
+1
De lentekriebels van Jens en Lin
×
De lentekriebels van Jens en Lin De lentekriebels van Jens en Lin
In de reeks:
Doelgroep:
Vanaf 3-5 jaar
Jens (6) is net verhuisd. Hij leert Lin kennen en al gauw zijn ze goede vrienden. Samen beleven ze van alles. Met achterin lenteknutseltips. Voorlezen vanaf ca. 5 jaar, zelf lezen vanaf ca. 7 jaar.
Onderwerp
Lente
Titel
De lentekriebels van Jens en Lin
Auteur
Anneriek Van Heugten
Illustrator
Sanne Te Loo
Taal
Nederlands
Uitgever
Hasselt: Clavis, 2008
95 p. : ill.
ISBN
9789044808551

Besprekingen

Dit charmante voorleesboekje van Anneriek Van Heugten bevat korte voorleesverhaaltjes van vier à vijf pagina's waarin je Jens en Lin ontmoet, die samen de lente tegemoet gaan. In die lente verhuist Jens naar een nieuwe stad, en maakt hij kennis met 'Chinese prinses' Lin, die hem de weg wijst in zijn nieuwe straat. De twee zesjarige vriendjes ravotten tegen de achtergrond van Pasen, 1 april en Moederdag. Ze bouwen een kippenhok en een nestkastje, verzorgen lammetjes en planten aardbeiplantjes in de tuin van de buurman. Daarnaast smullen ze van de gelukskoekjes van Oma Chang en halen ze allerlei grappen en grollen uit. Verder brengen ook Oma Chang, Buurman Zeerover en Oom Ronald kleur in de avonturen van het jonge duo.

De verhaaltjes bestaan uit korte, eenvoudige zinnen en dialogen tussen Jens en Lin. Het boek heeft een logische opbouw waarbij de relatie tussen de kleuters van onbekenden voor elkaar groeit tot de kameraadjes die samen kattenkwaad uithalen. Nieuwe personages word…Lees verder
In de straat waar Jens (6) naartoe is verhuisd leert hij Lin, zijn Chinese buurmeisje, kennen. Al snel worden ze goede vrienden. Ze beleven samen van alles: van een 1 aprilgrap tot zaaien in de tuin van buurman Zeerover. Voor een kritische lezer missen de karakters diepte, maar het geheel is in een prettige stijl geschreven. Brede marges en een duidelijke druk zorgen voor een goed leesbaar geheel. Tussen de tekst staan zwart-witte, aquarel ingeveegde pentekeningen die cruciale momenten van het verhaal illustreren. De gezichten zijn vrij vlak van uitdrukking. Achterin staan lenteknutseltips uit de verhalen van het boek. Lentevoorleesboek voor kinderen vanaf ca. 5 jaar en zelfleesboek vanaf ca. 7 jaar, hoewel oudere kinderen een verhaal over kinderen van zes jaar wellicht niet zo interessant meer vinden.